Училиште во Нигерија прифаќа пластични шишиња место школарина


Училиште во Нигерија прифаќа пластични шишиња место школарина

Одлична идеја која им помага на сиромашните родители, но и ја чисти околината.

uchilishte-vo-nigerija-prifakja-plastichni-shishinja-mesto-shkolarina-01.jpeg

Во Лагос, еден од најнаселените делови на Нигерија жителите имаат проблем со снабдување со чиста вода и средства за хигиена, а улиците се преполни со ѓубре.

Пристапот до едукација е проблем за многу семејства затоа што тие не можат да ги платат трошоците околу школувањето на нивните деца.

uchilishte-vo-nigerija-prifakja-plastichni-shishinja-mesto-shkolarina-02.jpg

Но, проектот „Recycle Pay“ сега им дозволува на родителите да плаќаат со помош на собрани пластични шишиња.

Организациите African Clean Up Initiative и WeCyclers го креираа овој проект за да им олеснат на родителите, но и за да ја заштитат планетата. Родителите школарината може да ја плаќаат преку носење пластичен отпад кој го собрале на улиците.

Резултатот е позитивен за сите.

С. С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Училиште во Турција не ги почнува часовите без вежби на музика (фото) Одлична идеја која треба да се примени и во македонските училишта. Резултатот е ...
Баровите во Италија почнаа да користат тестенини наместо пластични цев... Италијанците преземаа одлична иницијатива со тоа што хартиените и пластичните це...
Руската Барби - пластични операции, 5 брака и колекција кукли од 140.0... Целата нејзина облека е розова, а има дури и розов Барби автомобил. Татјана...