14 работи кои ќе беа дел од вашиот живот ако бевте родени во Северна Кореја


14 работи кои ќе беа дел од вашиот живот ако бевте родени во Северна Кореја

Ќе си купевте апликација за телефон буквално од продавница, ќе изберевте од постер, а потоа ќе ви ја инсталираа.

14-raboti-koi-kje-bea-del-od-vashiot-zhivot-ako-bevte-rodeni-vo-severna-koreja-01.jpg

Во Северна Кореја лидерот се гледа како божество, а државата комплетно диригира со вашиот живот.

Медиуми без слобода и изолираност од светот се дел од работите со кои ќе се соочевте ако бевте родени во Северна Кореја.

Кои правила ќе важеа за вас:

Постојано ќе му оддававте почит на лидерот.

14-raboti-koi-kje-bea-del-od-vashiot-zhivot-ako-bevte-rodeni-vo-severna-koreja-02.jpg

Лидерот ќе имаше безусловна власт врз вас.

14-raboti-koi-kje-bea-del-od-vashiot-zhivot-ako-bevte-rodeni-vo-severna-koreja-03.jpg

Насекаде ќе гледавте постери од политички кампањи.

14-raboti-koi-kje-bea-del-od-vashiot-zhivot-ako-bevte-rodeni-vo-severna-koreja-04.jpg

Политичките мотиви ќе ги имаше дури и на поштенските марки.

14-raboti-koi-kje-bea-del-od-vashiot-zhivot-ako-bevte-rodeni-vo-severna-koreja-05.jpg

Ќе гледавте малку мрачна архитектура.

14-raboti-koi-kje-bea-del-od-vashiot-zhivot-ako-bevte-rodeni-vo-severna-koreja-06.jpg

Ќе користевте велосипеди или јавен превоз, автомобилите не се толку популарни.

14-raboti-koi-kje-bea-del-od-vashiot-zhivot-ako-bevte-rodeni-vo-severna-koreja-07.jpg

Нема да имавте многу избор, па ќе купувате застарени модели на играчки.

14-raboti-koi-kje-bea-del-od-vashiot-zhivot-ako-bevte-rodeni-vo-severna-koreja-08.jpg

Уште 7 работи на следната страна...Би можело да ве интересира:

Масажа на стапала во јавен превоз, влечки за тоалет: 15 работи кои се можни само во Азија Во земјите на Азија владее целосно поразлична и необична атмосфера во секојдневи...
10 работи на кои не можам да се навикнам и по 5 години живот во САД Кажување на непријатни приказни пред луѓето што не се доволно блиски и мотото „ш...
13 работи кои ги има во Јапонија, а му требаат на целиот свет Во болниците, банките и други институции има на располагање очила со различен ди...

Најчитани неделава