15 докази зошто Македонците нема никогаш да ги разберат Јапонците
Спонзорирано од:
Спонзорирано од ОгласиЗаРабота.мк
Возач 09-07-2020


15 докази зошто Македонците нема никогаш да ги разберат Јапонците

Во такси возилата има копче со кое може да му сигнализирате на таксистот дека сакате да вози побавно.

15-dokazi-zoshto-makedoncite-nema-nikogash-da-gi-razberat-japoncite-01.jpg

Јапонија секогаш нè изненадува со нешто.

На пример на летните олимписки игри во 2020 година Токио ќе доделува медали од рециклиран електронски отпад.

Јапонците никогаш не биле обични и нивниот начин на живот е интригантен за сите.

Докази дека јапонскиот менталитет е збунувачки за нас:

Постои „човечки Uber“ односно можност да „присуствувате“ на настани со помош на телото на друга личност.

15-dokazi-zoshto-makedoncite-nema-nikogash-da-gi-razberat-japoncite-02.jpg

Во некои метро станици имаат специјални лифтови за велосипеди.

15-dokazi-zoshto-makedoncite-nema-nikogash-da-gi-razberat-japoncite-03.jpg

Изглед на билети за музеј.

15-dokazi-zoshto-makedoncite-nema-nikogash-da-gi-razberat-japoncite-04.jpg

Робот волк на соларна енергија за заштита на полињата на јапонските фармери.

15-dokazi-zoshto-makedoncite-nema-nikogash-da-gi-razberat-japoncite-05.jpg

Чаша за млеко соодветна и за левораките и за деснораките.

15-dokazi-zoshto-makedoncite-nema-nikogash-da-gi-razberat-japoncite-06.jpg

Ресторани со загарантирана приватност каде ве служат без да го видите лицето на членот од персоналот.

15-dokazi-zoshto-makedoncite-nema-nikogash-da-gi-razberat-japoncite-07.jpg

Чудните јапонски букви.

15-dokazi-zoshto-makedoncite-nema-nikogash-da-gi-razberat-japoncite-08.jpg

Во такси возилата има копче со кое може да му сигнализирате на таксистот дека сакате да вози побавно.

15-dokazi-zoshto-makedoncite-nema-nikogash-da-gi-razberat-japoncite-09.jpg

Уште 7 докази на следната страна...Би можело да ве интересира:

11 докази дека Јапонија е земја од друг универзум Државата не се грижи само за луѓето и нивните материјални работи, туку и за живо...
11 докази за мрачната страна на Париз Навечер покрај реката Сена има многу стаорци, поточно во Париз живеат 2 пати пов...
13 работи на кои Македонците ќе се чудат ако одат во Јапонија Јасно е дека Македонија и Јапонија се светлосни години оддалечени и колку и да с...