„Закачалки на добрината“ – браво хумани луѓе!


„Закачалки на добрината“ – браво хумани луѓе!

„Ако имаш - донеси, ако немаш - земи“ е акцијата која топли срца и душа во соседна Србија.

zakacalki-na-dobrinata-bravo-humani-lugje-01.jpg

Речиси во сите градови населението помага на своите сограѓани на кои им е потребна помош во студените денови.

zakacalki-na-dobrinata-bravo-humani-lugje04.jpg

На закачалки поставени на огради, ѕидови, дрвја - граѓаните закачуваат храна и облека, а оние кои немаат – доаѓаат и земаат што им е потребно.

zakacalki-na-dobrinata-bravo-humani-lugje03.jpg

И сето ова без никаква галама и кревање прашина. Тивко, а хумано.

Проектот „Закачалки на добрината“ е активен речиси во цела Србија.

zakacalki-na-dobrinata-bravo-humani-lugje01_1.jpg

Ова е акција за пример која навистина би било убаво да ја преземеме и активираме и кај нас.

Е. П. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

10 фото докази дека луѓето немаат никаква култура По улици, на тротоари, во продавници, во кафулиња – луѓето во денешно време сека...
Јутубер од Србија им ги покрива месечните трошоци на непознати луѓе (видео) Данило Бадњар е Јутубер од Србија, а неодамна направи навист...
Големиот зелен ѕид: Амбициозен проект во Африка во борба против климатските промени Големиот зелен ѕид е африканско движење со навистина голема амбиција. Целта е до...