Влага на мебелот, лебарки: 16 факти за лошата страна на животот на Бали


Влага на мебелот, лебарки: 16 факти за лошата страна на животот на Бали

Од мајмуни што крадат до активен вулкан и можност за цунами, кои се негативните страни на животот на рајот за туристи Бали?

vlaga-na-mebelot-lebarki-16-fakti-za-loshata-strana-na-bali-01.jpg

Повеќе од 6 милиони туристи го посетиле Бали во 2019 година. Овој индонезиски остров е рајска туристичка дестинација, но не е толку совршена за живот.

Негативните страни на Бали:

Влажноста е поголема од 80% во текот на целата година, па затоа има влага насекаде, дури и на мебелот.

vlaga-na-mebelot-lebarki-16-fakti-za-loshata-strana-na-bali-05.jpg

Има многу лебарки, семејствата во Бали се жалат дека постојано имаат проблем со овие инсекти.

vlaga-na-mebelot-lebarki-16-fakti-za-loshata-strana-na-bali-07.jpg

Вратите и прозорците треба да се затворени кога излегувате од дома, може да ви дојдат непоканети гости како инсекти и гуштери.

vlaga-na-mebelot-lebarki-16-fakti-za-loshata-strana-na-bali-14.jpeg

Има и многу мравки, па локалците постојано ставаат отров против мравки во нивните домови.

vlaga-na-mebelot-lebarki-16-fakti-za-loshata-strana-na-bali-23.jpg

Не постојат тротоари, сите трубат во сообраќајот и правилото е да го почитувате тој што е со поголемо возило од вашето, но сообраќајот некако им функционира.

vlaga-na-mebelot-lebarki-16-fakti-za-loshata-strana-na-bali-08.jpg

Песок има насекаде и ќе мора да го чистите секој ден од перниците, мебелот, чаршафите.

vlaga-na-mebelot-lebarki-16-fakti-za-loshata-strana-na-bali-02.jpg

Постојат продукти кои нема да ги пронајдете таму како сирење, ќефир, потоа некои продукти ќе имаат висока цена, а трети пак чуден вкус на кој не сте навикнати.

vlaga-na-mebelot-lebarki-16-fakti-za-loshata-strana-na-bali-09.jpg

Има проблеми со интернетот и за да имате добра конекција треба да платите многу.

vlaga-na-mebelot-lebarki-16-fakti-za-loshata-strana-na-bali-18.jpg

Уште 8 факти на следната страна...Би можело да ве интересира:

11 докази за мрачната страна на Париз Навечер покрај реката Сена има многу стаорци, поточно во Париз живеат 2 пати пов...
Убавата страна на Северна Кореја низ фотки Насмеани ученици во униформи, хотели со футуристички дизајн, забава со куглање.....
Тони отпад, скапи намирници: 18 факти за лошата страна на животот на Малдиви Малдиви е на прво место по бројот на разводи во светот, затоа што мажите може ед...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg