Каде се сокрила лажицата?


Каде се сокрила лажицата?

Ристе ја викнал мајка си на ручек. За време на ручекот таа забележала дека неговиот цимер – Перо, е многу згоден и мускулест.

kade-se-skrila-lazicata-001.jpg

Таа веќе подолго време се сомневала дека тие двајца се нешто повеќе од цимери, па го запрашала Ристе дали е во право.

Ристе ја уверувал мајка си дека се само цимери и ништо повеќе од тоа.

Една недела подоцна Перо го прашува Ристе:

- Дали си ја видел некаде убавата лажица за супа? Ја нема од кога мајка ти ни беше на ручек. Веројатно не ја земала она?

Ристе не се сомневал воопшто, но сепак и пратил мејл на мајка си:

- Драга мамо, не велам дека ти си ја “зела“ или дека “не си ја земала“ лажицата за супа, но за чудо од кога беше кај нас на гости, нигде ја нема! Поздрав, Ристе.

Неколку дена подоцна стигнува одговорот од мајката:

- Драг синко, јас не велам дека ти “спиеш“ или дека “не спиеш“ со Перо, но за чудо, ако Перо спиеше во својот кревет веќе одамна ќе ја најдеше лажицата за супа!

Би можело да ве интересира:

Таа ѕвер жена, во најлошото најсилна што е, таа ми е гордост! Ја гледаат и ѝ се чудат од каде ја пронаоѓа волјата за борба. А јас сум горда шт...
„Имав среќа што ја пронајдов да ме трпи“! А таа со што заслужи казна к... Тој беше прекрасен за себе и за сите други, само не за жената што го сакаше со ц...
„Ќерка ми има 29 години и 0 денови работно искуство, јас ја чувам“, ја... Таа е прекрасна жена, злато од човек, и душата ме боли како нејзината ќерка може...