Мудра приказна од животот
Спонзорирано од:
Спонзорирано од ОгласиЗаРабота.мк
Giro prodavac 22-04-2019
Столар 22-04-2019


Мудра приказна од животот

Ова е приказна за двајца пријатели кои оделе низ една пустина.

 mudra-prikazna-od-zivotot-001.jpg

По патот се скарале и едниот го удрил другиот. Удрениот се почувствувал повредено, но молчејќи напишал во песокот:

Денес добив удар од мојот најдобар пријател

Продолжиле да одат се додека не наишле на оаза каде решиле да се избањаат. Оној кој добил удар за малку не се удавил бањајќи се, но животот му го спасил пријателот.

Кога дошол при себе, изрежал на еден камен:

Денес мојот најдобар пријател ми го спаси животот!

Тогаш пријателот кој претходно го удрил го запрашал:

Кога те удрив пораката ја напиша во песокот, а сега ја изрежа во камен. Зошто?

Пријателот му одговорил:

“Кога некој ќе ни направи нешто лошо, тоа треба да го запишеме во песокот за ветрот да го избрише, но кога некој ќе ни направи добро, тоа треба да го изгравираме на камен за никој и ништо да не може да го избрише!“

Научи се раните да ги запишуваш во песок, а среќата да ја изрежеш во камен!

Велат: Потребна е минута за да пронајдете посебна личност, час за да почнете да ја цените, еден ден за да ја засакате, но цел живот за да ја заборавите!

 

Би можело да ве интересира:

Веќе не сум истата, сфатив - животот те руши за миг, само ако така нау... Дечко ќе преболам, работа ќе прежалам, безвредно пријателство ќе прекинам... Па,...
„Мамо сакам да се разведам!“ „Немој мила, не ме срами“ - Македонскиот ... „Ќерко, знаеш дека имам проблеми со срцето, сакаш ли ти да ме умреш пред време? ...
Животни заблуди во кои треба да престанете да верувате Стегите кои ни ги создаваат општеството и традиционалните верувања може да ни со...