Модерни дефиниции


Модерни дефиниции

Го надополнуваме фондот на евергрини со уште неколку интересни модерни дефиниции.

moderni-definicii-001.jpg

Што е канцеларија? Тоа е место каде што можете да се опуштите после стресниот период поминат дома.

1. Училиштe
- Место каде што родителите плаќаат за децата да си играат.

2. Животно осигурување
- Договор кој те осиромашува цел живот, за да можеш да умреш богат.

3. Медицинска сестра
- Личноста која ќе те разбуди за да ти даде апчиња за заспивање.

4. Брак
- Тоа преставува договор помеѓу маж кој ја губи својата факултетска диплома и жена која добива магистерска диплома.

5. Развод
- Идно време од Брак.

6. Солзи
- Хидраулична сила од која машката сила на волјата е потчинета од женската сила на волјата.

7. Предавање
- Уметност на пренесување информации од белешките на Предавачот до белешките на студентите без продирање низ „мозоците на ниту едните“.

8. Конференција
- Конфузијата на еден човек помножена со бројот на присутни.

9. Компромис
- Способноста за сечење торта при што секој верува дека го добил најголемото парче.

10. Криминалец
- Личност која не е поразлична од другите, освен што го/ја фатиле!

11. Директор
- Некој кој подранува кога вие доцните, а доцни кога вие подранувате.

12. Насмевка
- Крива моја може да исправи многу работи.

13. Канцеларија
- Место каде што можете да се опуштите после стресниот период поминат дома.

14. Искуство
- Име кое луѓето им го даваат на своите грешки.

15. Филозоф
- Будала кој се мачи целиот живот за да биде мудар откако ќе умре.

16. Зевање
– Eдинствената шанса оженет човек да отвори уста.

17. Итн.
– Потреба да оставите впечаток дека знаете повеќе отколку што кажувате.

18. Татко
– Банкар даден од природата.

19. Атомска бомба
– Иновација која ќе ги уништи сите останати иновации.

Би можело да ве интересира:

Вистинска приказна на македонски камионџија – Ќе загинев на автопатот,... Замислете да сте илјадници километри далеку од дома. Возите со часови, со денови...
Знаци кои покажуваат дека ви оди добро во животот, иако не мислите так... Секогаш е лесно да ги преброиме своите неуспеси и притоа целосно да заборавиме н...
Магариња и овци, вредиме само кога доаѓаат избори и кога треба да се г... Ние, со последните сили остануваме и преживуваме тука. Нè сметате за магариња, н...