За сите силни жени, кои никој не ги прашува колку се изморени, исплашени, загрижени...


За сите силни жени, кои никој не ги прашува колку се изморени, исплашени, загрижени...

za-site-silni-zeni-koi-nikoj-ne-gi-prasuva-kolku-se-izmoreni-isplaseni-zagrizeni-001.jpg

Кога другите те гледаат како силна жена, мислат дека не ти е потребно ништо и никој, дека можеш да се носиш со било што и дека можеш да се издигнеш над секоја ситуација.

Дека не ти треба некој кој ќе те сослуша, ќе се грижи за тебе и ќе ти угодува.

Кога те доживуваат како силна жена, очекуваат од тебе да ги решаваш нивните проблеми. Ти се обраќаат тебе и мислат дека ти не мораш да се обраќаш никому.

Силната жена не ја прашуваат дали е изморена, дали пати или не успева во животот, дали има стравови и грижи. Важно им е само таа да биде секогаш тука за нив: светилник во маглата, островот во морето.

На силната жена не ѝ се простува. Ако ја изгуби контролата, станува слаба во нивните очи. Ако се изнервира, ќе ја наречат хистерична.

Но, никој не го интересира колку енергија е потребно за да бидеш таа силна жена.

Почитувај ги силните жени во животот, дај им почест и поддржи ги, бидејќи и на нив некогаш им е потребно да бидат сослушани, пазени и сакани. Понекогаш им е потребно само да одморат.

Извор: Фејсбук

Би можело да ве интересира:

Типичен Балканец - ги знае сите сложени комбинации за спортска, но не ... „Знаеш што си бара жената одвреме-навреме? Ќотек си бара. Превоспитување, во слу...
„Ќерко“, мажот нема да го промениш, ако не ти е добар пред бракот, нем... „Ќерко“, ако не знае да те љуби сега, нема да знае ниту во брак! Јас покрај мојо...
„Имав среќа што ја пронајдов да ме трпи“! А таа со што заслужи казна к... Тој беше прекрасен за себе и за сите други, само не за жената што го сакаше со ц...