Сликовниците од нашето детство – ехо на игра, смеа и носталгија


Сликовниците од нашето детство – ехо на игра, смеа и носталгија

Се сеќавате ли на сликовниците од нашето детство? Серијалот со Јованче и Марика, поканата да патуваме, да доживееме вселенска авантура?

Slikovnicite-od-naseto-detstvo-01.jpg

Богати илустрации, прекрасни и поучни приказни. Се сеќавам на радоста кога ги добивавме на подарок. Некои очигледно ги чувале подобро од останатите и ги зачувале за идните генерации и времето коешто ни претстои.

Со сигурност може да заклучиме дека вакви сликовници не се прават повеќе. Колку од нив ги имавте?

Потсетете се на детството испреплетено со приказни:

(О)Милена | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Ќе биде подобро... верувај ми! Не може толку лоши работи на еден човек да му се случат наеднаш. Не може жив чов...
Бркаме лажни соништа, се поклонуваме на лажни богови – 10 работи на ко... Животот поминува додека да трепнеш. Многу пати сме ја слушнале оваа реченица, но...
Патишта крпени, ќе тргнеш на пат – ќе завршиш во ендек: Имаш ли сила д... Имаш ли сила да се бориш со ветерници? Ти остана ли малку верба дека работите не...