Сиромавиот човек и неговата жена немале пари, но имале љубов и тоа им било доволно
Спонзорирано од:
Спонзорирано од ОгласиЗаРабота.мк
Референт 24-04-2019
Возач 24-04-2019
Монтажер 24-04-2019


Сиромавиот човек и неговата жена немале пари, но имале љубов и тоа им било доволно

siromaviot-chovek-i-negovata-zhena-nemale-pari-no-imale-ljubov-i-toa-im-bilo-dovolno-01.jpg

Еден многу сиромашен човек си живеел со својата жена.

Еден ден неговата жена, која имала многу долга коса, го замолила да ѝ купи чешел за косата. Човекот се чувствувал тажно и ѝ рекол дека нема доволно пари дури ниту за да си го поправи ременчето од часовникот, кое му пукнало. Таа не инсистирала.

Наредниот ден човекот минувал покрај продавницата за часовници, застанал за миг и одлучил. Го продал својот оштетен часовник по ниска цена, а потоа отишол и купил чешел за својата сопруга.

Вечерта се вратил дома со чешелот во рака, подготвен да ѝ го даде на својата жена. Бил изненаден кога видел дека таа се потстрижала и сега имала многу куса коса. Таа ја продала својата коса за да му купи ременче за часовникот, кое го држела во рака.

Двајцата почнале да плачат. Но, не од жал затоа што залудно ги потрошиле парите, туку од среќа затоа што виделе колку многу се сакаат меѓусебно.

Извор

Би можело да ве интересира:

Типичен Балканец - ги знае сите сложени комбинации за спортска, но не ... „Знаеш што си бара жената одвреме-навреме? Ќотек си бара. Превоспитување, во слу...
Сите ќе станеме прав и пепел, излези надвор, вдиши љубов и сакај се! Што ти е животот? Здив воздух стиснат во дланката што во еден момент ја отвораш ...
Без љубов не се живее, ама и без пари нема аир Може ли љубовта да преживее без пари? Може ли да ги издржи сите психози и нервоз...