Бидете благодарни за животот, без разлика колку е тежок
Спонзорирано од:
Спонзорирано од ОгласиЗаРабота.мк
Giro prodavac 22-04-2019
Столар 22-04-2019


Бидете благодарни за животот, без разлика колку е тежок

Секој живот на овој свет постои со своја цел, со своја мисија. Секој живот е подарок и треба да бидеме благодарни, без разлика колку и тешки периоди да сме имале.

bidete-blagodarni-za-zhivotot-bez-razlika-kolku-e-tezhok-01.jpg

Бидете благодарни затоа што сте тука, затоа што имате шанса да креирате трајни вредности и да ги оставите за идните генерации. Бидете благодарни, затоа што да не беше овој живот, немаше да ги запознаете сите оние прекрасни луѓе кои бескрајно ги сакате.

Бидете благодарни за секоја лузна, физичка или душевна, бидејќи во секоја од нив лежи потсетник за тоа колку сте силни. Не заборавајте ги и малите нешта - топлината на вашата соба, светлината низ прозорците наутро, храната и уживањата.

Бидете благодарни што од сите грешки учите важни животни лекции. Во светот полн со каења, бидете благодарни што воопшто сте направиле нешто, макар и тоа да резултирало со лош резултат. Тоа е подобро отколку само да седите со скрстени раце.

Животот не е цел на совршенство, бидејќи во исто време е и лесен, но и комплициран. Најдете ја среќата во материјалните и нематеријалните добра, во луѓето, во вашата душа.

Дури и ако во моментов минете низ тежок период, кој ви се чини безизлезен, запомнете - не ја губете вербата. Секогаш бидете благодарни за животот, наместо да ја жалите моменталната ситуација.

Сè ќе помине, па така и лошите денови, а добрите ќе дојдат чекајќи ве да ги изживеете со полн капацитет.

Е. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Тато, како да го преживеам сето ова без тебе - без твоите крилја за да... Колку треба за да се преживее во овој свет кој е премногу глув за да нè слу...
Од срцето на една ќерка без мајка: За тебе ѕвездо моја и за сите што ж... Не сакам да мислам колку ја немаше, во колку ситуации ужасно фалеше, сакам да ми...
Веќе не сум истата, сфатив - животот те руши за миг, само ако така нау... Дечко ќе преболам, работа ќе прежалам, безвредно пријателство ќе прекинам... Па,...