Не се спријателуваат со луѓето што ги штитат - забавни факти за телохранителите на славните

Планирање бегство, брзо и правилно расудување, одлични вештини за комуникација – телохранителите имаат многу повеќе способности од физичката сила.

ne-se-sprijateluvaat-so-lugjeto-shto-gi-shtitat-zabavni-fakti-za-telohranitelite-na-slavnite-01.jpg

Тешко дека ќе најдете славна, па и само многу богата личност без телохранител. Овие луѓе неретко се мета на секакви типови луѓе, па кога се движат во јавност мораат да се погрижат за својата безбедност.

Задачата на телохранителите е да ги заштитуваат луѓето од коишто се најмени, но физичката сила и нивната големина не се секогаш најважните нешта.

Погледнете кои се задачите на телохранителите на славните и на што сè треба да бидат подготвени:

Сумата што ја наплаќаат зависи од неколку фактори

Цената на телохранителите зависи од тоа каков вид заштита нудат. Наводно, вообичаената цена за личен телохранител во САД се движи околу 100 долари за час и обично работат 8-12 часа. Во овој случај, телохранителот е само еден вид придружба во текот на денот.

Кога станува збор за патувања, или телохранители кои треба да се достапни 24/7, цената може да биде многу повисока, во зависност од потребите и барањaта на личноста што го најмува телохранителот. 

ne-se-sprijateluvaat-so-lugjeto-shto-gi-shtitat-zabavni-fakti-za-telohranitelite-na-slavnite-02.JPG

Планирањето им е една од најважните задачи

Телохранителите мораат секојпат да планираат однапред. Тие мораат да знаат каде точно ќе се движи личноста што ги најмила, па внимателно разгледуваат дали има потенцијална опасност. Истовремено, планираат и кој би бил најбезбедниот пат за бегство во случај да се случи нешто.

ne-se-sprijateluvaat-so-lugjeto-shto-gi-shtitat-zabavni-fakti-za-telohranitelite-na-slavnite-03.JPG

Мораат да знаат како да се справат со секоја ситуација

Телохранителите треба да се подготвени да реагираат на секоја непредвидена ситуација. Кога, на пример, станува збор за позната личност којашто ја следат папараци, телохранителите треба да знаат како да ја заштитат личноста, без притоа да ги повредат папараците.

Нормално, тие треба да се и во одлична физичка кондиција во случај да дојде до физичка пресметка.

ne-se-sprijateluvaat-so-lugjeto-shto-gi-shtitat-zabavni-fakti-za-telohranitelite-na-slavnite-04.JPG

Мора да ги знаат желбите и вкусовите на луѓето што ги штитат

Некогаш славните имаат чудни желби и вкусови, а телохранителите мораат да бидат во тек и со ова.

Некои луѓе сакаат телохранителот да е веднаш до нив, некои сакаат да се движи подалеку од нив, некои не сакаат никаков контакт со него… Телохранителите мораат да ги знаат овие работи и да ги почитуваат желбите на оние што ги штитат.

ne-se-sprijateluvaat-so-lugjeto-shto-gi-shtitat-zabavni-fakti-za-telohranitelite-na-slavnite-05.JPG

Ги проверуваат подароците што ги добиваат славните

Иако можеби вие би имале најдобра намера кога ќе посакате да подарите нешто на вашиот идол, некои луѓе можат да имаат и лоша цел. Поради ова, кога некој сака да му даде подарок на својот идол, најпрво телохранителот го проверува.

ne-se-sprijateluvaat-so-lugjeto-shto-gi-shtitat-zabavni-fakti-za-telohranitelite-na-slavnite-06.JPG

Продолжува на следната страница...



Би можело да ве интересира:

Цитати за сите оние кои изгубиле некого: „Тагувањето не те прави несовршен, туку те прави човек“ „Ќе изгубите личност без која не ќе можете да живеете, а срцето ќе ви биде скрше...
Жените си ги разменувале со пријателите, јаделе супа од крв: Факти за Чукчите Мажите оделе кај своите пријатели за да си ги разменат жените, децата се сметале...
„Оние што длабоко сакаат, никогаш не стареат“ – Најубавите цитати на Жарко Лаушевиќ „Ако луѓето те критикуваат, те понижуваат, викаат по тебе... Само сети се дека в...
Причини поради кои жените го сакаат Пауло Коелјо Ги возвишува, знае да го каже токму она што сакаат да го слушнат, за нив вели де...
„Некои луѓе зборуваат премногу, а кажуваат премалку“: 10 цитати кои ќе им се допаднат на тивките луѓ... „Ефикасноста на дело е како сексот. Или го правите и не зборувате за тоа или збо...
„Ако не побарате нешто, одговорот секогаш ќе биде не“ – Цитати кои ќе ви ја вратат самодовербата во ... „Успешните луѓе чувствуваат страв, успешните луѓе имаат сомнежи и успешните луѓе...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg