Никола, Снежана и уште 6 најпопуларни имиња за момчиња и девојчиња родени во декември

Ако треба да станете родители во декември, а сè уште размислувате кое име да му го дадете на своето дете, ова се машките и женски имиња кои имаат моќно значење, а се совршени за децата родени во последниот месец од годината.

nikola-snezhana-i-ushte-6-najpopularni-iminja-za-momchinja-i-devojchinja-rodeni-vo-dekemvri-01.jpg

Ако сакате вашето дете да има интересно, традиционално или модерно име кое ќе биде поврзано со месецот на неговото раѓање, прочитајте кои се најчестите имиња кои родителите во Македонија, но и на Балканот, им ги даваат на синовите и ќерките родени во декември.

nikola-snezhana-i-ushte-6-najpopularni-iminja-za-momchinja-i-devojchinja-rodeni-vo-dekemvri-03.jpg

Машки имиња:

Кристијан

Ова е латинско име кое потекнува од зборот Christianus и означува христијанство, христијанин.

Доаѓа директно од името Христос.

Никола

Едно од најпопуларните машки имиња, Никола, најчесто им се дава на момчињата кои се родени во средината и крајот на декември и во периодот кога се слави Св. Никола.

Името е со латинско потекло (Nikolaus) и претставува кованица од два збора – nikе, што во превод значи победа и laos, што во превод значи народ.

Стефан

Името Стефан значи „круна, венец“, односно „крунисан“.

Ова име е длабоко поврзано со верата и со симболот на венецот.

Андреј

Ова име со грчко потекло означува некој кој е „храбар, способен, смел“.

4 женски имиња на следната страница...Би можело да ве интересира:

Елена, Давид и уште 4 најпопуларни имиња за момчиња и девојчиња родени во септември Ако треба да станете родители во септември, а сè уште не знаете кое име да му го...
Најубавите машки и женски имиња на буквата „Л“ кои значат нежност, светлина и заштита Едно од најпопуларните машки имиња на светот, Лука, во превод значи „светлост, с...
8 типично машки работи кои и жените ги користат со задоволство Широки палта со многу џебови, едноставни машки маички... Знаете ли кои предмети ...
Застарени (женски) навики што ги научивме од мајките и бабите и треба да ги заборавиме Треба да носиме градник по дома, срамно е мажите да купат влошки за жените и мор...
Пар наместо дете посвоил возрасна жена со џуџест раст, која сакала да ги убие - Бизарниот случај на ... Кога маж и жена ја посвоиле Наталија Грејс во 2010-та, тие мислеле дека таа е 6-...
Најчести грешки во различни земји поради кои локалците веднаш ќе сфатат дека сте туристи Во Јапонија не е културно да се јаде на улица, жените во Турција на прекрстуваат...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg