Креативна кампања против пушење


Креативна кампања против пушење

kreativna-kampanja-protiv-pusenje-povekjeНовата индиска кампања против пушење се покажала како прилично успешна. Пушачите ги подосвестува за последиците од пушењето многу...


...повеќе отколку сликите на кутиите. Како?

За разлика од западните земји, во Индија цигарите се купуваат на парче, а не во кутија. На ѕидната електрична запалка која се наоѓа веднаш покрај киосците, покрај оганот, излегува и звук од позната хиндуистичка погребална песна.

За чудо, сите кои сакаа да запалат цигара, откако ја чуле Raam Naam Satya Hai, се откажале од намерата.

Оваа интересна кампања покажува и дека многу Индијци воопшто не се свесни дека цигарите може да предизвикаат смрт.

Освен тоа, се покажало дека вербалното предупредување привлекува многу повеќе внимание од сликите и напишаниот текст.

Погледнете ги реакциите на видеото:

Би можело да ве интересира:

Проверено: 4 техники кои ја зајакнуваат интуицијата Што точно претставува интуицијата? Дали е некоја натприродна сила или пак мозоко...
Подобрете си ја меморијата: Како најлесно да памтите имиња? Колку пати досега ви се случило да се запознаете со некоја личност и кратко пото...
Не многу удобни нешта кои ги избегнуваме, но кои ни го прават животот убав Некои нешта и постапки ги избегнуваме во животот, бидејќи не се чувствуваме удоб...

Спонзорирани линкови: