Како да уредите малечко станче од 40м2?


Како да уредите малечко станче од 40м2?

Малите станови како овој се навистина специфични за уредување. Меѓутоа, со избор на правилни бои, мебел и детали може да се постигне ефект на неверојатна пространост.

kako-da-uredite-malecko-stance-od-40-m2-1

Таков е и овој стан од 40 метри квадратни кој изгледа интересно и несекојдневно заради мешавината на бои и стилови.

Тапетите на едната страна од дневната соба совршено се совпаѓаат со темниот мебел и светлите декорации.

Кујната е навистина мала, меѓутоа контрастот на црниот ѕид и белите елементи имаат улога овој простор визуелно да го зголемат.

Во спалната соба се сместени исклучиво неопходните елементи, со мал интересен додаток – полица која не зафаќа никаков простор, а изгледа прилично оригинално.

Последен интересен момент во целото уредување е малечката шарена тераса која е одлично место за неколку минутното утринско будење со јако кафе.

kako-da-uredite-malecko-stance-od-40-m2-2

kako-da-uredite-malecko-stance-od-40-m2-3

kako-da-uredite-malecko-stance-od-40-m2-4

kako-da-uredite-malecko-stance-od-40-m2-5

kako-da-uredite-malecko-stance-od-40-m2-6

kako-da-uredite-malecko-stance-od-40-m2-7

kako-da-uredite-malecko-stance-od-40-m2-8

kako-da-uredite-malecko-stance-od-40-m2-9

Вака уредените 40 метри квадратни не изгледаат така малку, зар не?

Би можело да ве интересира:

Кога ќе си го удрите малиот прст во мебел и 12 уште работи кои сигурно... Кога вашите колеги од сите страни ве бомбардираат со привлечи мириси од храна, а...
Работи кои никогаш не би требало да ги правите во хотелска соба За вашето патување да помине што е можно полесно, постојат некои работи кои не б...
5 жени откриваат што навистина значи да се откажете од алкохолот Една, две, три чашки со ручекот лесно можат да станат претерување, исто како и п...