Како започнува пролетта во различни земји низ светот?


Како започнува пролетта во различни земји низ светот?

Пролетта во различни земји низ светот започнува на многу различни и интересни начини. Некаде снегот штотуку почнува да се топи, а некаде веќе расцветуваат првите црешови дрвја, кокичиња...

kako-zapocnuva-proletta-vo-razlicni-zemji-niz-svetot-01.jpg

Како започнува пролетта во различни земји низ светот?

Да погледнеме во продолжение...

Јапонија

kako-zapocnuva-proletta-vo-razlicni-zemji-niz-svetot-1.jpg

Националниот парк и резерват „Заливот на глечери“, Алјаска

kako-zapocnuva-proletta-vo-razlicni-zemji-niz-svetot-2.jpg

Националниот парк „Берхтесгаден“, Германија

kako-zapocnuva-proletta-vo-razlicni-zemji-niz-svetot3.jpg

Централна Русија

kako-zapocnuva-proletta-vo-razlicni-zemji-niz-svetot4.jpg

Украина

kako-zapocnuva-proletta-vo-razlicni-zemji-niz-svetot-4.jpg

Јужна Германија

kako-zapocnuva-proletta-vo-razlicni-zemji-niz-svetot-5.jpg

Сконе (округ), Шведска

kako-zapocnuva-proletta-vo-razlicni-zemji-niz-svetot-6.jpg

Јужна Кореја

kako-zapocnuva-proletta-vo-razlicni-zemji-niz-svetot-7.jpg

Норвешка

kako-zapocnuva-proletta-vo-razlicni-zemji-niz-svetot-8.jpg

Англија

kako-zapocnuva-proletta-vo-razlicni-zemji-niz-svetot-9.jpg

Паркот „Tower Grove“, САД

kako-zapocnuva-proletta-vo-razlicni-zemji-niz-svetot-10.jpg

Тенерифе, Шпанија

kako-zapocnuva-proletta-vo-razlicni-zemji-niz-svetot-11.jpg

Н. Г. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

На кое место во светот би се нашле ако ископаме дупка во земјата по пр... Кога бевме мали, се прашувавме на кое место во светот би се нашле ако ископаме д...
Низ илустрации: Животот на „ноќните птици“ Луѓето кои се карактеризираат како „ноќни птици“ се луѓе кои имаат повеќе енерги...
Низ илустрации: Проблемите кои ги имаме само во лето Нема кој не сака лето. Или не? Летото е супер, сè додека сонцето не почне да гор...