Мисици со вреќи на главата: 13 апсурдни работи кои во минатото биле нормални


Мисици со вреќи на главата: 13 апсурдни работи кои во минатото биле нормални

Лек за забоболка со кокаин, потрага по работа со CV-то на грб, пеглање на косата со пегла за алишта и низа други чудни работи од минатото.

misici-so-vrekji-na-glavata-13-apsurdni-raboti-koi-vo-minatoto-bile-normalni-01.jpg

Денес имаме интернет, одлични дизајни на апарати за нега и убавина и на апарати за олеснување на работата во домаќинството, но некогаш ситуацијата била сосема поинаква.

Луѓето воделе тешки битки, па правеле сè што можат за да си го олеснат секојдневието, дури иако тоа денес нам можеби ни изгледа апсурдно.

Се разбира, и дел од нивните однесувања се навистина чудни и не постои објаснување за нив како што било ставањето на слики од деца на рекламите за цигари.

Работи кои биле нормални во минатото, а денес ни се чудни:

Натпревар за убавина од 1936 година со покриени лица

misici-so-vrekji-na-glavata-13-apsurdni-raboti-koi-vo-minatoto-bile-normalni-02.jpg

Масажа на градите со помош на машина на вода во 1930

misici-so-vrekji-na-glavata-13-apsurdni-raboti-koi-vo-minatoto-bile-normalni-03.jpg

Популарен метод на пеглање на косата во 1960-тите

misici-so-vrekji-na-glavata-13-apsurdni-raboti-koi-vo-minatoto-bile-normalni-04.jpg

Потрага по работа со CV-то на грб

misici-so-vrekji-na-glavata-13-apsurdni-raboti-koi-vo-minatoto-bile-normalni-05.jpg

Лек за забоболка во чиј состав има кокаин

misici-so-vrekji-na-glavata-13-apsurdni-raboti-koi-vo-minatoto-bile-normalni-06.jpg

Моделот Џули Дезмонд (24) како хостеса на саем за автомобили

misici-so-vrekji-na-glavata-13-apsurdni-raboti-koi-vo-minatoto-bile-normalni-07.jpg

Црква на тркала, кој ја вози свештеникот

misici-so-vrekji-na-glavata-13-apsurdni-raboti-koi-vo-minatoto-bile-normalni-08.jpg

Уште 6 изуми на следната страна...Би можело да ве интересира:

Изглед, семејство, минато: 9 работи од кои не треба да се срамите во ж... Во денешно време, луѓето се станати премногу зависни од мислењето на другите.&nb...
20 работи од кои треба да се откажете веднаш Зошто ни е толку тешко да се откажеме? Откажувањето не секогаш значи дека се пре...
6 работи што не треба да ги правите кога не можете да заспиете Сите сме имале моменти кога никако не можеме да заспиеме навечер. Колку и да се ...