Чудни работи кои сите ги правиме, а никој не знае зошто


Чудни работи кои сите ги правиме, а никој не знае зошто

Сите луѓе имаат некои чудни навики, а повеќето од нив ги правиме речиси сите, без посебна причина.

chudni-raboti-koi-site-gi-pravime-a-nikoj-ne-znae-zoshto-01.jpg

Па така, некогаш кога ќе помислите дека правите нешто чудно, сетете се дека веројатно уште многу други ја имаат истата навика.

Во продолжение погледнете кои се најчудните работи кои многумина ги прават.

Најхрабрите откриваат кои навики ги имаат во одредени ситуации и, не се преправајте, знаеме дека и вие ги правите (барем дел од нив):

„Не почнувам да ја јадам храната додека не најдам нешто соодветно на телевизија или не пуштам филм.“

chudni-raboti-koi-site-gi-pravime-a-nikoj-ne-znae-zoshto03.jpg

„Кога ќе ми текне дека не сакам да одам во насоката во која што се движам, прво погледнувам во часовник или телефон, па потоа се вртам и менувам насока. За никој да не помисли дека изгледам чудно и си се вртам во место.“

chudni-raboti-koi-site-gi-pravime-a-nikoj-ne-znae-zoshto-02.jpg

„Се чувствувам најмоќно на светот кога имам време да ја исклучам микробрановата 1 секунда пред сигналот.“

„Некогаш ставам слушалки иако не слушам музика, само за никој да не ми зборува кога не сум расположен/а.“

chudni-raboti-koi-site-gi-pravime-a-nikoj-ne-znae-zoshto04.jpg

„Го отворам фрижидерот, гледај дека нема ништо. Го затворам. Го отворам пак за неколку минути да се осигурам дека нема нешто ново или нешто што сега ќе ми се допадне.“

chudni-raboti-koi-site-gi-pravime-a-nikoj-ne-znae-zoshto05.gif

„Не го фрлам ѓубрето додека корпата не се претвори во кула од ѓубре што ќе се распадне.“

„Од некоја чудна причина, кога лежам во кревет, некогаш ја кревам нагоре едната рака.“

chudni-raboti-koi-site-gi-pravime-a-nikoj-ne-znae-zoshto-06.jpg

„Кога ми е здодевно, а не можам да си одам, го земам телефонот и скролам нагоре надолу.“

„Кога немам чиста облека, го земам најчистото парче од оние за перење.“

М. М. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

8 работи заради кои вашите соседи може да ве „замразат“ Можеби не сте свесни, но со некои постапки веројатно предизвикувате да сте им ом...
11 чудни работи поради кои можете да бидете уапсени во Европа Некои од овие закони навистина би си ги посакале во Македонија како што е забран...
14 чудни работи кои сите ги правиме, но не сакаме да признаеме никому Шетаме во пижами, не се чешламе, не ја миеме косата кога планираме да го минеме ...