11 ситуации кои се случуваат секоја Нова година, па и оваа нема да биде исклучок


11 ситуации кои се случуваат секоја Нова година, па и оваа нема да биде исклучок

Новогодишната магија се повторува секој декември, а заедно со неа си одат и неизбежните закони од секојдневието.

11-situacii-koi-se-slucuvaat-sekoja-nova-godina-pa-i-ovaa-nema-da-bide-isklucok-001.jpg

Во продолжение, ви пренесуваме 11 од нив, низ забавни илустрации.

Се надеваме дека ќе ви помогнат барем малку да се насмевнете во овој стресен празничен период:

Китењето на елката обично завршува со расправање, повишен тон и незборување со часови.

11-situacii-koi-se-slucuvaat-sekoja-nova-godina-pa-i-ovaa-nema-da-bide-isklucok-01.jpg

Седењето покрај каминот кое би требало да биде спокојно, одеднаш се претвора во идеална шанса да размислувате за трошоците во декември и јануари.

11-situacii-koi-se-slucuvaat-sekoja-nova-godina-pa-i-ovaa-nema-da-bide-isklucok-02.jpg

Кога сакате да каснете мандарина, обично завршувате со повредено око.

11-situacii-koi-se-slucuvaat-sekoja-nova-godina-pa-i-ovaa-nema-da-bide-isklucok-03.jpg

Празниците се најубави кога си во еластични пижами.

11-situacii-koi-se-slucuvaat-sekoja-nova-godina-pa-i-ovaa-nema-da-bide-isklucok-04.jpg

За секоја втора работа во фрижидерот важи правилото – не чепкај до 31-ви декември!

11-situacii-koi-se-slucuvaat-sekoja-nova-godina-pa-i-ovaa-nema-da-bide-isklucok-05.jpg

Со текот на годините сфаќате дека дочекот на Нова година пред телевизор, со новогодишен филм и не е така лоша идеја.

11-situacii-koi-se-slucuvaat-sekoja-nova-godina-pa-i-ovaa-nema-da-bide-isklucok-06.jpg

Сфаќате колку од луѓето не го делат вашиот божиќен ентузијазам.

11-situacii-koi-se-slucuvaat-sekoja-nova-godina-pa-i-ovaa-nema-da-bide-isklucok-07.jpg

Подарувањето за Нова година е идеален начин да се ослободите од работите кои не сте ги отвориле и користеле цела година.

11-situacii-koi-se-slucuvaat-sekoja-nova-godina-pa-i-ovaa-nema-da-bide-isklucok-08.jpg

Кевин од Сам дома постојано врти низ програмите.

11-situacii-koi-se-slucuvaat-sekoja-nova-godina-pa-i-ovaa-nema-da-bide-isklucok-09.jpg

Колку и да изгледате возрасно и зрело, сепак се надевате дека под елката ќе најдете новогодишно пакетче.

11-situacii-koi-se-slucuvaat-sekoja-nova-godina-pa-i-ovaa-nema-da-bide-isklucok-10.jpg

Сфаќате дека нема ништо страшно да се случи дури и ако заспиете пред полноќ.

11-situacii-koi-se-slucuvaat-sekoja-nova-godina-pa-i-ovaa-nema-da-bide-isklucok-11.jpg

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Вашата среќа започнува во вас - одберете хоби за душевен мир Во ова стресно време, кога речиси секој од нас преживува наместо да живее, мно...
11 работи кои секоја жена ги мисли и прави, но никогаш не ги признава Секоја жена и девојка има мали тајни кои не би ги издала на никој, дури и кога в...
Девојче позира на исто место секој пат пред да излезе од дома (видео) Малата Ела уште нема ниту 2 години наполнето, а веќе позира како професионалец. ...