10 трикови за среќен живот кои Македонците можат да ги научат од Скандинавците


10 трикови за среќен живот кои Македонците можат да ги научат од Скандинавците

Од прошетки на дожд до едноставност во облекувањето и уредувањето на домот, што можеме да научиме од најсреќните држави во светот?

10-trikovi-za-srekjen-zhivot-koi-makedoncite-mozhat-da-gi-nauchat-od-skandinavcite-01.jpg

Скандинавскиот стил на живот е сѐ популарен. И не станува збор само за минимализмот во уредувањето на ентериерот, туку комплетно за стил на живеење.

Скандинавците важат за многу среќник луѓе, на пример Норвешка често се наоѓа на првото место на листа најсреќни држави на светот.

Ајде да „украдеме“ некои трикови од Скандинавците:

Минимализам и функционалност во уредувањето на ентериерот, сѐ треба да биде едноставно и да се оди на квалитет, а не на квантитет.

10-trikovi-za-srekjen-zhivot-koi-makedoncite-mozhat-da-gi-nauchat-od-skandinavcite-02.jpg

Природната светлина да биде фокусот при бирање и уредување на домот, колку повеќе, толку подобро.

10-trikovi-za-srekjen-zhivot-koi-makedoncite-mozhat-da-gi-nauchat-od-skandinavcite-07.jpg

Изборот на стајлинг да се фокусира на функционалност и да биде едноставен.

10-trikovi-za-srekjen-zhivot-koi-makedoncite-mozhat-da-gi-nauchat-od-skandinavcite-04.jpg

При чистење секогаш да се исфрлаат непотребните работи.

10-trikovi-za-srekjen-zhivot-koi-makedoncite-mozhat-da-gi-nauchat-od-skandinavcite-06.jpg

На прво место секогаш да бидат природните материјали и здравата исхрана, неопходно да се живее во согласност со природата.

10-trikovi-za-srekjen-zhivot-koi-makedoncite-mozhat-da-gi-nauchat-od-skandinavcite-03.png

Уште 5 трикови на следната страна...Би можело да ве интересира:

Трикови кои треба да ги имате на ум за да се спасите во опасни ситуации Не треба да се размислува на лоши сценарија и ситуации, но добро е да сте секога...
Совети кои ќе ви помогнат да не им се вратите на лошите навики Многу често зборуваме за штетниот ефект на одредени навики, но сепак и покрај то...
Откриени триковите на џепчиите: Како да се заштитите од кражби? Џепчиите, односно оние кои крадат од џебови или чанти, не се само улични професи...

Најчитани неделава