10 приказни за спасени животни кои ќе ве убедат дека сè уште постојат добри луѓе


10 приказни за спасени животни кои ќе ве убедат дека сè уште постојат добри луѓе

Приказните за вдомени и спасени животни кои биле на работ од смртта, секогаш имаат моќ да ни го направат денот поубав.

10-prikazni-za-spaseni-zivotni-koi-ke-ve-ubedat-deka-se-uste-postojat-dobri-lugje-001.jpg

Овие 10 се токму такви - инспиративни и вредни за воодушевување.

Едно огромно браво за луѓето кои ни докажуваат дека сè уште постои добрина на овој свет:

1. Спасување на кучето кое се скаменувало и било исплашено од човечкиот допир

10-prikazni-za-spaseni-zivotni-koi-ke-ve-ubedat-deka-se-uste-postojat-dobri-lugje-1.jpg

2. Кутре спасено од пожар, сега е пожарникар

10-prikazni-za-spaseni-zivotni-koi-ke-ve-ubedat-deka-se-uste-postojat-dobri-lugje-2.jpg

3. Изгладнетиот и измачен тигар кој бил спасен од циркус

10-prikazni-za-spaseni-zivotni-koi-ke-ve-ubedat-deka-se-uste-postojat-dobri-lugje-3.jpg

4. Жената која спасува кучиња за да не бидат продадени во некој ресторан во Кореја

10-prikazni-za-spaseni-zivotni-koi-ke-ve-ubedat-deka-se-uste-postojat-dobri-lugje-4.jpg

5. Дечкото кој го загубил видот на едното око, па посвоил кутре со само едно око

10-prikazni-za-spaseni-zivotni-koi-ke-ve-ubedat-deka-se-uste-postojat-dobri-lugje-5.jpg

6. Полицаецот кој го спаси исплашениот мрзливец од среде автопат

10-prikazni-za-spaseni-zivotni-koi-ke-ve-ubedat-deka-se-uste-postojat-dobri-lugje-6.jpg

7. Спасување на кучето кое било полиено со катран и со часови лежело и чекало да умре

10-prikazni-za-spaseni-zivotni-koi-ke-ve-ubedat-deka-se-uste-postojat-dobri-lugje-7.jpg

8. Непрепознатливиот Питбул кој како мал бил измачуван и тепан

10-prikazni-za-spaseni-zivotni-koi-ke-ve-ubedat-deka-se-uste-postojat-dobri-lugje-8.jpg

9. Стјуардесата која го посвоила кучето кое со денови и месеци ја чекало пред хотелот во кој престојувала

10-prikazni-za-spaseni-zivotni-koi-ke-ve-ubedat-deka-se-uste-postojat-dobri-lugje-9.jpg

10. Кучиња-браќа кои 118 дена биле раздвоени, вдомени се заедно непосредно пред празниците

10-prikazni-za-spaseni-zivotni-koi-ke-ve-ubedat-deka-se-uste-postojat-dobri-lugje-10.jpg

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

На кои важни животни лекции може да ве научи вашата мачка? Иако за мачките се зборува дека не сакаат никој друг освен себе, тоа не е вистин...
Кучето на Лени Кравиц на преглед кај македонски ветеринар (фото) Пред концертот во Скопје, Лени Кравиц не престанува да ја истражува нашата метро...
10 најубави раси на едни од најграциозните животни – коњите Коњите се едни од најблагородните суштества на оваа планета. Луѓето се импресио...