Се гушкате или спиете одвоено? Позицијата на спиење открива каква ви е врската

Голема е веројатноста дека заедно со вашиот партнер имате одредена позиција на спиење која најчесто ја практикувате, односно веројатно почесто спиете гушнати или раздвоени. Тоа како спиете може многу да открие за тоа каков ви е односот.

se-gushkate-ili-spiete-odvoeno-pozicijata-na-spienje-otkriva-kakva-vi-e-vrskata-01.jpg

Еве што велат експертите:


1. Гушкање

se-gushkate-ili-spiete-odvoeno-pozicijata-na-spienje-otkriva-kakva-vi-e-vrskata-1.jpg

Класичната позиција на спиење е онаа каде партнерите се гушнати. Гушкањето се смета како знак на здрава врска и речиси третина од паровите спијат така што се насочени во иста насока. Она што е дополнително важно е колкава е оддалеченоста.

Психолозите тврдат дека далеку подобар знак за здрава врска е кога партнерите се гушкаат, но меѓу нив постои извесна дистанца.

se-gushkate-ili-spiete-odvoeno-pozicijata-na-spienje-otkriva-kakva-vi-e-vrskata-2.jpg

Според некои истражувања гушкањето е знак за тоа каков ви е сексуалниот живот. Според психологот Трејси Кокс, ако парот не спие во позиција на гушкање постои можноста да имаат сокриена сексуална фрустрација.


2. „Бркање“

se-gushkate-ili-spiete-odvoeno-pozicijata-na-spienje-otkriva-kakva-vi-e-vrskata-3.jpg

Оваа позиција е слична на гушкањето, но за разлика од првата позиција, во втората едниот партнер го „брка“ другиот, односно и двајцата се наоѓаат на една страна од креветот.

Ова значи дека едниот од партнерите сака да биде „бркан“, односно сака поголемо внимание од другиот партнер.


3. Испреплетени љубовници

se-gushkate-ili-spiete-odvoeno-pozicijata-na-spienje-otkriva-kakva-vi-e-vrskata-4.jpg

Ваквиот начин на спиење е карактеристичен за оние парови кои не се долго во врска, но ако и понатаму продолжувате да спиете во оваа позиција може да значи дека сте премногу зависни еден од друг.

Токму затоа, оваа позиција на спиење е карактеристична само за 4% од паровите.


4. Свртени на различни страни

se-gushkate-ili-spiete-odvoeno-pozicijata-na-spienje-otkriva-kakva-vi-e-vrskata-5.jpg

Според психологот Корин, оваа позиција значи дека „двајцата партнери се интимни, но знаат и да уживаат во сопствената индивидуалност“.

Оваа позиција е една од попопуларните позиции кои ја практикуваат дури 27% од паровите.


5. Еден партнер е навален кон другиот

se-gushkate-ili-spiete-odvoeno-pozicijata-na-spienje-otkriva-kakva-vi-e-vrskata-6.jpg

Еден од партнерите спие на градите на другиот - оваа позиција е уште еден знак дека парот не бил долго време во врска или скоро пребродиле некоја љубовна криза.Еден од партнерите има потреба од посилно сексуално и емоционално врзување.


6. „Суперхерој“

se-gushkate-ili-spiete-odvoeno-pozicijata-na-spienje-otkriva-kakva-vi-e-vrskata-7.jpg

Оваа позиција е кога еден од партнерите зазема далеку поголем простор во креветот одошто другиот. Тоа значи дека еден од партнерите доминира во врската и често е знак за себичност и неспособност за правење компромис со другиот партнер.

Би можело да ве интересира:

Низ илустрации: Како да ја одржите хармонијата во бракот, според адвокати за разводи? Никогаш не ги игнорирајте малите проблеми и секој ден поминувајте барем 20 минут...
6 митови поради кои си го уништувате задоволството во сексот, според експерт Мислат дека секој однос треба да биде спонтан и веруваат дека страста е поважна ...
„Дечко ми бараше да избришам слика на која сум во бикини, па го откачив - зошто донесов ваква одлука... Откако актерот Џона Хил беше обвинет дека ја терал девојката да ги избрише сите ...
Прашувам за пријател: „Дали ставањето 'лајк' на фотки од други жени на Инстаграм е неверство?“ „Веќе две години сум со моето момче и замислувам да се венчаме и заедно да основ...
Што да правите кога вашиот партнер работи премногу? Работата е неминовна кога треба да се заработи за живот, а некои луѓе често рабо...
Можна ли е врска на далечина + како да ја зачувате близината со партнерот? Поставете правила и редовно слушајте се преку видео повици - врската на далечина...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg