7 погрешни мислења за тоа што ги привлекува мажите


7 погрешни мислења за тоа што ги привлекува мажите

Честопати се случува да не можеме да оствариме соодветна, хармонична врска само заради неколку непромислени стереотипи и митови за мажите.

7-pogresni-mislenja-za-toa-sto-gi-privlekuva-mazite-001.jpg

Токму овие погрешни мислења не треба да ви го обликуваат начинот на кој се однесувате кон спротивниот пол.

7 работи во кои цел живот верувате погрешно:

Провокативна облека која открива сè

Некои жени веруваат дека колку повеќе покажат, толку полесно ќе бидат забележани. Грешка. Мажите сакаат голотија, но завиткана во елеганција и женственост.

7-pogresni-mislenja-za-toa-sto-gi-privlekuva-mazite-2.jpg

Изглед како модел

Уште една грешка. Мажите сакаат негувани жени кои го ценат својот изглед, а тоа не значи дека се очекува да имате пропорции 90-60-90.

7-pogresni-mislenja-za-toa-sto-gi-privlekuva-mazite-3.jpg

Силна завист од мажот/партнерот

Вистина е дека мажите сакаат ве заштитат, но она што исто така ги привлекува е тоа што се сигурни дека и самите сте доволно силни и снаодливи за да бидете безбедни.

7-pogresni-mislenja-za-toa-sto-gi-privlekuva-mazite-4.jpg

Мажите сакаат „домаќинки“

Напротив, мажите се привлечени од жени кои се свои индивидуи, со свои интереси и хобија.

7-pogresni-mislenja-za-toa-sto-gi-privlekuva-mazite-5.jpg

Богато сексуално искуство

Уште едно напротив. Мажите ценат сексуална хармонија, не искуство.

7-pogresni-mislenja-za-toa-sto-gi-privlekuva-mazite-6.jpg

„Откачено“ однесување

Да, ако бараат привремена девојка за една или неколку вечери. Но, ако бараат долгорочна врска, поголеми се шансите да бараат мудра, сериозна жена.

7-pogresni-mislenja-za-toa-sto-gi-privlekuva-mazite-7.jpg

Сакаат впечатлива шминка

Ќе ве зачуди, но повеќето мажи одбираат жени кои имаат минимум шминка на себе. Никогаш не ги привлекувале розовите сенки и темни кармини.

7-pogresni-mislenja-za-toa-sto-gi-privlekuva-mazite-8.jpg

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

3 лаги што си ги кажува секоја жена која мисли дека знае сè за мажите Некои од овие митови започнуваат уште во средно училиште, други се резултат на с...
Негативните последици од бегањето од сингл статусот Кога последен пат бевте сингл на подолг период? Поради некоја причина, цело врем...
9 тајни за мажите кои секоја жена треба да ги знае Мажите не сакаат премногу зборување за проблемите, туку најчесто веднаш се посве...