7 грешки во врските кои не смеат да се прават по првата година


7 грешки во врските кои не смеат да се прават по првата година

Секој почеток е тежок и тоа важи и за врските, бидејќи тие се засноваат на меѓусебен личен однос меѓу две личности, кои се романтично заинтересирани една за друга, а до пред извесно време можеби не се ни знаеле.

7-greshki-vo-vrskite-koi-ne-smeat-da-se-pravat-po-prvata-godina-01.jpg

Затоа, грешките во таквите врски се и повеќе од очекувани, особено во првите месеци. Но, како што мине времето, нивниот број треба да се намалува и постепено да исчезнуваат. Сепак, некои парови не ја учат лекцијата дури ни по една година, па губат време еден со друг и вложуваат во нешто што нема иднина.

Ова се седум грешки кои не би смееле да ги правите по првата година од врската:

Воздржување од емоции

Една година сигурно е доволен период за да бидете сигурни што чувствувате кон партнерот, но и тој кон вас. Секој сака да се чувствува сакан, па затоа не чувајте ги емоциите во себе. Нормално е да ги имате и да ги искажувате.

Заборавање датуми

Годишнината од врската и роденденот на партнерот се датуми кои морате да ги памтите. Опционално, во зависност од карактерите на двајцата може да ги памтите и запознавањето, првиот бакнеж, првиот секс...

7-greshki-vo-vrskite-koi-ne-smeat-da-se-pravat-po-prvata-godina-02.jpg

Да претерувате со љубомора

По една година врска очекувано е да знаете да ја контролирате својата љубомора, дури и кога имате силна причина за тоа. Не однесувајте се детинесто и решавајте ги проблемите како возрасни.

Гушење на лутината

Караниците се нормални и е сосема во ред да бидете лути на партнерот, дури и неколку дена. Соочете се со својата лутина и искажете ја, за полесно да ја надминете.

Да инсистирате на тешки разговори

Некогаш сакате да знаете нешто сега и веднаш, но ако другата страна не се чувствува исто, тогаш не треба да инсистирате на темата. Веќе треба да ви е јасно дека ако вршите притисок, тој може да има целосно спротивен ефект.

7-greshki-vo-vrskite-koi-ne-smeat-da-se-pravat-po-prvata-godina-03.jpg

Да мислите дека партнерот е безгрешен

Нормално е кога некого сакате, да го идеализирате малку повеќе од нормално. Но, не претерувајте со изјавите дека сте во врска со прекрасна личност на која ѝ верувате, особено не во контекст на фалење пред други.

Небезбедност кога сте со партнерот

Ако партнерот не ви влева доверба и се чувствувате небезбедно покрај него, што всушност барате веќе една година со него?

Е. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Ако ја сакаш, не ја уништувај Сакам да се присетиш како изгледаше таа првиот пат кога ја здогледа… Ти доaѓа ли...
Правила кои не се прекршуваат кога сте во врска Животот би бил многу полесен кога би имале листа со одговори на тешките пра...
10 грешки во љубовта кои зрелите жени не ги прават Љубовта е креација, а не деструкција. Создавање, а не жртва. Во младоста, се бар...