20 причини зошто да се откажете од сè и да заминете за Португалија


20 причини зошто да се откажете од сè и да заминете за Португалија

Да погодиме – сигурно сте посетиле многу земји во Европа или барем сте размислувале да ги видите, но никогаш не сте помислиле да ја ставите Португалија на листата.

20-prichini-zoshto-da-se-otkazhete-od-se-i-da-zaminete-za-portugalija-01.jpg

Италија, Шпанија, Германија, Грција, Турција, се дел од најпосетуваните, но оваа малечка земја секогаш ја заборавате дека постои.

А, верувајте, Португалија исто така има многу што да понуди и вреди да се отиде на едно такво патување.

Дознајте нешто повеќе за оваа прекрасна мала земја и ставете ја на листата за патувања во блиска иднина:

1. Сонцето заоѓа „во океанот“ и има прекрасна глетка.

20-prichini-zoshto-da-se-otkazhete-od-se-i-da-zaminete-za-portugalija-02.jpg

2. Прекрасни жолти трамваи во кои секој ќе посака да се вози низ Лисабон.

20-prichini-zoshto-da-se-otkazhete-od-se-i-da-zaminete-za-portugalija-03.jpg

3. Кафето има посебен вкус, а не е воопшто скапо.

20-prichini-zoshto-da-se-otkazhete-od-se-i-da-zaminete-za-portugalija-04.jpg

4. Секогаш можете да најдете свежа риба за ручек.

20-prichini-zoshto-da-se-otkazhete-od-se-i-da-zaminete-za-portugalija-05.jpg

5. Насекаде има калдрма во вид на мозаици.

20-prichini-zoshto-da-se-otkazhete-od-se-i-da-zaminete-za-portugalija-06.jpg

6. Има совршена клима – блага зима со минимални 5⁰С и топло лето со освежување од Атлантски Океан.

20-prichini-zoshto-da-se-otkazhete-od-se-i-da-zaminete-za-portugalija-07.png

7. По Франција, Италија и Шпанија, најубаво и најквалитетно вино има во Португалија.

20-prichini-zoshto-da-se-otkazhete-od-se-i-da-zaminete-za-portugalija-08.jpg

8. Ќе се заљубите во прекрасниот вкус на Pastel de nata.

20-prichini-zoshto-da-se-otkazhete-od-se-i-da-zaminete-za-portugalija-09.jpg

9. Брановите на Атлантскиот Океан се идеални за учење или усовршување на сурфањето.

20-prichini-zoshto-da-se-otkazhete-od-se-i-da-zaminete-za-portugalija-10.jpg

10. Деновите во Португалија се посветли и затоа многу филмови се снимаат тука на природна светлина.

20-prichini-zoshto-da-se-otkazhete-od-se-i-da-zaminete-za-portugalija-11.jpg

Уште 10 причини на следна страна...Би можело да ве интересира:

Што не треба никогаш да пакувате во куфер, за да не трошите залудно вр... Пакувањето за патување не е никогаш лесно, посебно ако патувате со авион, па баг...
Наместо на снег, одете некаде на плажа - Зошто да ја посетите Португал... Неодамна ми дојде идеја да ја посетам Португалија во зима. И додека така размисл...
Мали бајковити гратчиња и селца во Германија кои вреди да ги посетите ... Оние на кои Германија им е на листата на патување, сигурно размислуваат како нек...