Најубавите божиќни маркети во Европа кои треба да ги посетите во зима


Најубавите божиќни маркети во Европа кои треба да ги посетите во зима

Патувањето во зима е едно посебно искуство, посебно во периодот на празниците, кога градовите се украсени и прават магична атмосфера.

najubavite-bozhikjni-marketi-vo-evropa-koi-treba-da-gi-posetite-vo-zima-01.jpg

Но, покрај украсите и сијаличките на улиците и излозите, посебен шмек и магија даваат божиќните маркети за кои навистина вреди да патувате во зима.

Колку и да е ладно, секогаш ќе најдете греено вино или пунч за да се загреете, некое слатко јадење кое ќе ви го одземе вниманието од студот и многу зимски забавни активности во кои ќе уживате и ќе се чувствувате како во бајка.

Во Европа има прекрасни божиќни маркети кои ги красат плоштадите на градовите и нудат неверојатно искуство.

Следниве градови нема да ве разочараат со празничната магија која ја нудат секоја година:

Загреб, Хрватска

najubavite-bozhikjni-marketi-vo-evropa-koi-treba-da-gi-posetite-vo-zima-02.jpg

Колмар, Франција

najubavite-bozhikjni-marketi-vo-evropa-koi-treba-da-gi-posetite-vo-zima-03.jpg

Дрезден, Германија

najubavite-bozhikjni-marketi-vo-evropa-koi-treba-da-gi-posetite-vo-zima-04.jpg

Брисел, Белгија

najubavite-bozhikjni-marketi-vo-evropa-koi-treba-da-gi-posetite-vo-zima-05.jpg

Келн, Германија

najubavite-bozhikjni-marketi-vo-evropa-koi-treba-da-gi-posetite-vo-zima-06.jpg

Виена, Австрија

najubavite-bozhikjni-marketi-vo-evropa-koi-treba-da-gi-posetite-vo-zima-07.jpg

Продолжува на следната страна... Би можело да ве интересира:

Сетубал - еден посебен свет, едно посебно доживување Печашење по заливи секогаш буди пријатни чувства, посебно ако знаеш дека се наоѓ...
10 одлични зимски дестинации во Европа кои вреди да се посетат Можеби зимата оваа година кај нас не беше идеална и идилична, но затоа сè уште и...
Божиќни маркети, ски ресорти и вкусна храна: Што значи да се патува во... Декември и тоа како знае да биде соодветен за патувања. Можеби немаме долги и то...