7 типови на маникири за жените кои не си го сакаат природниот облик на ноктите


7 типови на маникири за жените кои не си го сакаат природниот облик на ноктите

Има жени кои се вистински среќнички со долги и перфектни плочки на ноктите, меѓутоа оние помалку среќните, ја знаат маката при изборот на маникир.

7-tipovi-na-manikiri-za-zenite-koi-ne-si-go-sakaat-prirodniot-oblik-na-noktite-001.jpg

Постојат 7 типови на маникири кои можат да ја поправат и најлошата форма на ноктите.

Па, ако не си го сакате природниот облик, пред да посегнете по надградби, пробајте нешто вакво:

1. Дебела линија во боја на средина

Овој трик визуелно ги издолжува ноктите. Базата нека биде во боја на кожа, а линијата во некоја впечатлива нијанса.

7-tipovi-na-manikiri-za-zenite-koi-ne-si-go-sakaat-prirodniot-oblik-na-noktite-1.jpg

2. Тенки линии на краевите

Спротивен трик, ист ефект како претходниот.

7-tipovi-na-manikiri-za-zenite-koi-ne-si-go-sakaat-prirodniot-oblik-na-noktite-2.jpg

3. Голи нокти

Голите нокти претежно стојат на заоблени плочки.

7-tipovi-na-manikiri-za-zenite-koi-ne-si-go-sakaat-prirodniot-oblik-na-noktite-3.jpg

4. Нијансиран маникир

Одлично стои на секаков облик на нокт и боите го одвлекуваат вниманието од „несовршениот“ облик.

7-tipovi-na-manikiri-za-zenite-koi-ne-si-go-sakaat-prirodniot-oblik-na-noktite-4.jpg

5. Геометрија

7-tipovi-na-manikiri-za-zenite-koi-ne-si-go-sakaat-prirodniot-oblik-na-noktite-5.jpg

6. Црвени нијанси

7-tipovi-na-manikiri-za-zenite-koi-ne-si-go-sakaat-prirodniot-oblik-na-noktite-6.jpg

7. Монохроматски темни бои

7-tipovi-na-manikiri-za-zenite-koi-ne-si-go-sakaat-prirodniot-oblik-na-noktite-7.jpg

M. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

15 идеи за нокти во боите на есента Откако ја заменивме лесната летна облека со есенски џемперчиња, фармерки и марам...
5 лоши навики кои предизвикуваат уништување на ноктите Ако немате здрави нокти, тогаш нема да имате ниту убави нокти. Залудно е да се т...
Матот е секогаш во тренд: 20 идеи за нокти во мат нијанса Мат нијансите се секогаш присутни во модниот свет. Актуелни се во сите сезони, и...