Тура на убавина низ 10 земји: Како се шминкаат жените во Англија, а како на Блискиот Исток? (фото)


Тура на убавина низ 10 земји: Како се шминкаат жените во Англија, а како на Блискиот Исток? (фото)

Некои сакаат само бронзен сјај на кожата и нежни усни, додека други долги вештачки трепки и црвен кармин.

tura-na-ubavina-niz-10-zemji-kako-se-shminkaat-zenite-vo-anglija-a-kako-na-bliskiot-istok-001.jpg

Прекрасни жени што го одземаат здивот има низ цел свет.

Тие се убави во вистинска смисла на зборот, иако немаат никакви допирни точки.

Јапонките се нежни, Американките доминантни, па токму така е и нивниот начин на шминкање.

Мејкап тура на убавина низ 10 земји:

Јапонија – бела кожа, очи нагласени со сенки, тенки едвај забележливи веѓи и нежни усни со сјај.

tura-na-ubavina-niz-10-zemji-kako-se-shminkaat-zenite-vo-anglija-a-kako-na-bliskiot-istok-03.jpg

Америка – многу контурирање, впечатливи веѓи, вештачки трепки и усни со силен кармин.

tura-na-ubavina-niz-10-zemji-kako-se-shminkaat-zenite-vo-anglija-a-kako-na-bliskiot-istok-02.jpg

Индија – сјајни сенки, силни усни и многу боја.

tura-na-ubavina-niz-10-zemji-kako-se-shminkaat-zenite-vo-anglija-a-kako-na-bliskiot-istok-04.jpg

Јужна Кореја – многу пудра, доброобликувани прави веѓи и свежи усни.

tura-na-ubavina-niz-10-zemji-kako-se-shminkaat-zenite-vo-anglija-a-kako-na-bliskiot-istok-05.jpg

Англија – нагласени веѓи, светли сенки и нежен кармин.

tura-na-ubavina-niz-10-zemji-kako-se-shminkaat-zenite-vo-anglija-a-kako-na-bliskiot-istok-06.jpg

Уште 5 земји на следната страна...Би можело да ве интересира:

Боја на греено вино - зимски тренд за фарбање на косата Нијансата на омилениот топол напиток е полн погодок за студената сезона. Воедно,...
Трендови за убавина кои не треба да ги практикувате оваа есен Трендовите се менуваат речиси секоја сезона, па и почесто, без разлика дали се р...
Водич како да изберете сенка која најдобро ќе ја истакне бојата на ваш... Доколку сте љубители на храбар и по малку ексцентричен изглед, тогаш доволно е ...