Носете парфем и кога сте дома – Ритуалите за убавина на принцезата Дијана што ќе ве направат посамоуверени

Во текот на својот живот, принцезата Дијана инспирираше безброј жени со нејзината фризура, елегантна облека и стил. 

nosete-parfem-i-koga-ste-doma-ritualite-za-ubavina-na-princezata-dijana-shto-kje-ve-napravat-posamouvereni-01.jpg

Беше во брак со принцот Чарлс и е една од најобожуваните членови на британското кралско семејство. Загина во сообраќајна несреќа во 1997-мата година, на 36-годишна возраст.

Иако повеќе не е помеѓу нас, нејзините ритуали за убавина се инспирација и денес, па затоа ви споделуваме неколку од нив кои можете да ги практикувате и вие и да внесете нешто ново во својата рутина.

rituali-za-ubavina-na-princezata-dijana-koi-mozhete-da-gi-praktikuvate-i-vie-08.png

Секогаш користете хидратантна крема

Таа секогаш била спремна за камерите, а Мери Гринвел, шминкерка и пријателка на принцезата, споделува дека Дијана секогаш користела хидратантна крема пред да нанесе кој било производ.

Ова е причината зошто нејзината кожа секогаш изгледала сјајно. Дефинитивно одличен трик за блескаво лице што сите треба да го додадеме во нашите сопствени рутини.

rituali-za-ubavina-na-princezata-dijana-koi-mozhete-da-gi-praktikuvate-i-vie-02.png

Никаде без кармин

Видот на настанот, времето од денот и облеката што ја носите се фактори што треба да се земат предвид при изборот на нијанса на кармин.

Гринвел вели дека розовите и разголените тонови најдобро функционираат за кралскиот изглед, а принцезата била луда по нив.

Сепак, ноќните настани бараат потемни нијанси. Во секој случај, не плашете се да пробате нијанси за усни на кои не сте навикнати. 

rituali-za-ubavina-na-princezata-dijana-koi-mozhete-da-gi-praktikuvate-i-vie-03.png

Шапките се секогаш добредојдени

Принцезата од Велс често носела стилски шапки. Таа знаела дека е кралска задолжителност да се препознае, но сакала шешиеи поради довербата што ѝ ја давале.

Шеширите на Лејди Ди за неа биле повеќе од симбол на кралско семејство.

rituali-za-ubavina-na-princezata-dijana-koi-mozhete-da-gi-praktikuvate-i-vie-04.png

Етеричните масла се од суштинско значење

Принцезата Дијана била голем љубител на ароматерапијата. Години пред етеричните масла да станат глобална мода, принцезата веќе уживала во нивните чуда.

Филмовите ни покажаа дека кралскиот живот не бил лесен, но принцезата Ди никогаш не изгледала збунето.

Ароматерапијата дефинитивно ѝ помогнала да се ослободи од стресот, да го започне секој ден со многу енергија и да изгледа убаво.

rituali-za-ubavina-na-princezata-dijana-koi-mozhete-da-gi-praktikuvate-i-vie-06.png

Парфемот е исто така важен

Пријатната природа на принцезата Дијана го надминува нејзиниот надворешен изглед. Според Гринвел, принцезата секогаш носела прекрасен парфем без разлика дали е дома или на некој специјален настан.

rituali-za-ubavina-na-princezata-dijana-koi-mozhete-da-gi-praktikuvate-i-vie-05.png

Хранете се здраво

Дарен О’Грејди бил кралски готвач 15 години, а по разводот на принцезата Дијана, тој продолжил да готви за неа.

Тој открива дека покојната принцеза се хранела исклучително здраво и избегнувала јаглехидрати и црвено месо колку што можела.

rituali-za-ubavina-na-princezata-dijana-koi-mozhete-da-gi-praktikuvate-i-vie-07.png

M. Г. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Како да ја искористите тиквата во рутината за убавина + кои се здравствените придобивки? Пилинг за тело, маска за мрсна кожа, но и маска за педикир - за што сè можете да...
12 жени ги откриваат тајните за убавина (поради кои се чувствуваат одлично во своја кожа) „Имам 50 години и веќе две децении го чистам лицето со масло од рози наместо со ...
10 навики за нега и убавина на Бразилките поради кои имаат прекрасна кожа и изгледаат помладо Бразилките пијат вода од кокос, не излегуваат од дома без заштитен фактор дури и...
9 совети за хигиена и убавина кои се застарени (дури и штетни) Косата мора да ја измете двапати со шампон, кремовите со заштитен фактор се само...
Кратка коса - тренд кој го следат само најхрабрите македонски и регионални дами Неодамна Нина Бадриќ ги изненади своите фанови кога се појави со кратка коса. Но...
Елена Стојановска за стилот и убавината: „Не внимавам на исхраната, од вежбање се откажувам по 2-3 н... „Не е за фалење, ама долго време немав никаква рутина за лицето, безгрижно се со...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg