Зошто треба да ставите паричка во замрзнувачот пред да отпатувате од дома?


Зошто треба да ставите паричка во замрзнувачот пред да отпатувате од дома?

Кога треба да отпатувате некаде и нема да бидете дома одреден период, потребно е да направите неколку работи пред да заминете.

zoshto-treba-da-stavite-parichka-vo-zamrznuvachot-pred-da-otpatuvate-od-doma-0001.jpg

Една од тие работи е да ставите паричка во шолја во замрзнувачот. Ставете вода во една шолја и оставете ја да замрзне. На врвот ставете метална паричка.

Кога ќе се вратите од патувањето, ако паричката останала на врвот, значи дека замрзнувачот работи исправно, ако паднала на дното на шолјата, тоа е знак дека нешто не е во ред.

Така ќе знаете дали замрзнатата храна е во добра состојба или не, бидејќи никој не сака да се врати дома и да го дочека „смрзната“ храна која веќе не може да се консумира.

Често ја занемаруваме важноста на замрзнувачот, па овој трик е многу корисен за да го провериме тоа.

zoshto-treba-da-stavite-parichka-vo-zamrznuvachot-pred-da-otpatuvate-od-doma-02.jpg

М. В. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Работи кои може да ги перете во машина, без да се уништат Машината за перење облека може да ни помогне за перење на многу други работи, иа...
Знаевте дека хулахопките ќе ви траат подолго ако ги ставите еднаш во з... Ако во вашиот замрзнувач може да се најде само храна и остатоци од храна, може д...
Зошто пластичната фолија за храна треба да ја чуваме во замрзнувачот? Веројатно не постои домаќинство во кое не може да најдете пластична фолија, која...