Грешки при уредувањето заради кои постојано мора да чистите во домот (и залудно трошите време и пари)

Наместо голем тепих во домот, подобро е да изберете еден помал килим, а преполнетата закачалка во ходникот нема да ви помогне да ги најдете побрзо јакните – напротив, ќе изгубите време во откачување и закачување. Кои грешки во уредувањето ви трошат време, пари и нерви?

greshki-pri-ureduvanjeto-zaradi-koi-postojano-mora-da-chistite-vo-domot-i-zaludno-troshite-vreme-i-pari-01.jpg

Дали некогаш сте помислиле дека големиот број огледала може да бидат тешки за одржување, или дека темните лустери може да го зголемат износот на сметката за електрична енергија и да направат вашиот дом да изгледа потемно?

Кои работи треба да ги земете предвид кога го уредувате домот, за животниот простор да ви изгледа уредно и организирано, а не натрупано и да не мора да поминувате цели денови во чистење?

Кревет на пуштање

Зошто би купиле кауч на пуштање, а не голем кревет, ако веќе имате простор за тоа?

Вистината е дека на тој начин си задавате обврска секој ден да го пуштате и да го собирате креветот, а сите знаат дека спиењето нa ваквите кревети воопшто не е добро.

Ниту во најудобните каучи на пуштање нема да се чувствувате добро, а вистината е дека овој мебел има многу пократок рок на траење од обичните кревети со добар душек.

greshki-pri-ureduvanjeto-zaradi-koi-postojano-mora-da-chistite-vo-domot-i-zaludno-troshite-vreme-i-pari-02.jpg

Собирате пластични кеси

Дали и вие сте од оние што ги чуваат пластичните ќеси за да не им притребаат еден ден?

Ако веќе го правите тоа, тогаш добро би било нив да ги ставате во една помала кутија и да го ограничите бројот на ќеси во неа.

Сите останати ќеси треба да се рециклираат, или да се фрлат.

greshki-pri-ureduvanjeto-zaradi-koi-postojano-mora-da-chistite-vo-domot-i-zaludno-troshite-vreme-i-pari-03.jpg

Голем број кутии

Ако имате навика да чувате работи во кутии, тогаш најдобро е да го ограничите бројот на кутиите во вашиот дом.

Во нив треба да бидат работите што не ги користите премногу често и најдобро е на самата кутија да напишете што има внатре.

Во спротивно ќе завршите со купишта кутии, а никогаш нема да знаете што има во ниту една од нив.

greshki-pri-ureduvanjeto-zaradi-koi-postojano-mora-da-chistite-vo-domot-i-zaludno-troshite-vreme-i-pari-04.jpg

Преполнета закачалка во ходникот

Запомнете, ходникот е просторијата што го остава првиот впечаток во вашиот дом.

Ако закачалката ви е преполна, уште на прв поглед куќата изгледа неуредно, а наместо јакната да ја најдете веднаш, секогаш за тоа ви треба повеќе време од вообичаено.

За да не бидете постојано натрупани со облека во ходникот, добро би било да набавите помала закачалка во ходникот.

Нормално, доколку во домот живеете со повеќе луѓе, ќе ви треба и поголема закачалка. Но, генерално, потрудете се да не ја трупате и на неа да ви стојат само јакните и чантите што ги носите најчесто.

greshki-pri-ureduvanjeto-zaradi-koi-postojano-mora-da-chistite-vo-domot-i-zaludno-troshite-vreme-i-pari-05.jpg

Немате место за чевлите

Дури и внимателно да ги подредувате чевлите, целиот ходник ќе ви изгледа неуредно, ако немате посебно шкафче наменето за чевли.

Исто така, треба да се напомни дека нечистотијата од чевлите ќе се прошири и во другите соби, па затоа ќе треба да поминете повеќе време во чистење.

greshki-pri-ureduvanjeto-zaradi-koi-postojano-mora-da-chistite-vo-domot-i-zaludno-troshite-vreme-i-pari-06.jpg

Продолжува на следната страница...



Би можело да ве интересира:

Како да му дадете луксузен изглед на домот, со малку пари? Завеси од подот до таванот, многу растенија и три извори на светлина се само дел...
Предмети кои се „магнет за малер“ во домот, според Фенг шуи Начинот на којшто го уредуваме домот, доста зборува за нас, но според Фенг шуи п...
4 бои кои не треба да доминираат во вашиот дом (делуваат застарено) Сивата, црната, сината и зелената се бои на кои треба да заборавите оваа година,...
Кај Драгана дома: Есенски украсен стан во Гостивар со тикви во сите форми и бои и суво цвеќе (фото) „Препознатливо за мене е што во мојот дом секогаш сè е украсено во зависност кој...
5 креативни идеи како да ги изложите цртежите на вашите деца во домот Направете галерија на ѕидот или закачете ги на жица - постојат многу начини на к...
Работи во домот заради кои гостите ќе ве озборуваат како неуредна личност Исчистете ги влакната од миленичињата, соберете го презреаното овошје. На кои де...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg