17 идеи како малата соба да изгледа поголема


17 идеи како малата соба да изгледа поголема

Малиот простор со неколку паметни идеи можете да направите да изгледа како да е најмалку 10-на квадрати поголем.

17-idei-kako-malata-soba-da-mislite-deka-vi-e-pogolema-01.jpg

Како?

Со овие 17 идеи:

1. Наместо огромна маса која зафаќа простор, користете мали отоман-масички.

17-idei-kako-malata-soba-da-mislite-deka-vi-e-pogolema-1.png

2. Наместо да користите гломазна ноќна масичка во спалната, користете мало скалило.

17-idei-kako-malata-soba-da-mislite-deka-vi-e-pogolema-2.png

3. Употребувајте неутрални и слични бои за да креирате оптичка илузија на поголем простор.

17-idei-kako-malata-soba-da-mislite-deka-vi-e-pogolema-3.jpeg

4. Хоризонталните линии можат да направат собата да изгледа поголема.

17-idei-kako-malata-soba-da-mislite-deka-vi-e-pogolema-4.jpg

5. Наместо табла позади креветот во спалната, поставете полици каде ќе ги чувате книгите кои вообичаено зафаќаат поголем простор.

17-idei-kako-malata-soba-da-mislite-deka-vi-e-pogolema-5.png

6. Поставете два реда на држачи наместо еден.

17-idei-kako-malata-soba-da-mislite-deka-vi-e-pogolema-6.png

7. Заштедете простор на подот со тоа што сите сијалици ќе ви висат, односно нема да имате ламби.

17-idei-kako-malata-soba-da-mislite-deka-vi-e-pogolema-7.jpg

8. Ако немате многу простор, користете кружни маси, не коцкасти или правоаголни.

17-idei-kako-malata-soba-da-mislite-deka-vi-e-pogolema-8.jpg

9. Понекогаш можете да најдете сосема неочекувано место каде можете да си поставите мала работна масичка.

17-idei-kako-malata-soba-da-mislite-deka-vi-e-pogolema-9.jpg

10. Во кујната максимално можете да го искористите целиот простор со дијагонални фиоки.

17-idei-kako-malata-soba-da-mislite-deka-vi-e-pogolema-10.jpg

11. Поставете огледало во дневната за да креирате илузија на поголем простор.

17-idei-kako-malata-soba-da-mislite-deka-vi-e-pogolema-11.jpg

12. И ако имате можност, користете огледало кое оди од подот па сè до таванот.

17-idei-kako-malata-soba-da-mislite-deka-vi-e-pogolema-11.png

13. Ако имате доволно висок таван, секогаш можете да го поставувате мебелот како на „два ката“.

17-idei-kako-malata-soba-da-mislite-deka-vi-e-pogolema-12_copy.jpg

14. Ако имате низок таван во малиот простор, поставете завеси од горе до доле за да креирате илузија на висина.

17-idei-kako-malata-soba-da-mislite-deka-vi-e-pogolema-13.jpg

15. Исто така, можете да користите стаклен или мебел со акрилни бои за да креирате илузија на поголем простор.

17-idei-kako-malata-soba-da-mislite-deka-vi-e-pogolema-14.png

16. Употребувајте мебел кој има двојна намена.

17-idei-kako-malata-soba-da-mislite-deka-vi-e-pogolema-15.png

17. И без разлика на тоа колкав ви е просторот, растенијата се секогаш добра идеја.

17-idei-kako-malata-soba-da-mislite-deka-vi-e-pogolema-16_copy.jpg

Н. Г. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Идеи како стилски да го уредите домот, без да потрошите многу Досега многупати сме ви докажале дека за да бидете добро облечени или за домот д...
Идеи како стилски да го освежите изгледот на бањата (фото) При уредувањето на домот и освежувањето на ентериерот, многумина бањата не ја ни...
Идеи како да го чувате накитот за да не ви биде расфрлан насекаде (фото) Доколку накитот ви е расфрлан на сите маси и шкафчиња, кутиите ви стојат на разл...

Најчитани неделава