Колорстрологија: Идеалната боја за домот според вашиот месец на раѓање


Колорстрологија: Идеалната боја за домот според вашиот месец на раѓање

Астрологијата е присутна во речиси секоја сфера од секојдневното живеење, па и кај уредувањето на домот.

kolorstrologija-idealnata-boja-za-domot-spored-mesecot-na-ragjanje-01.jpg

Комбинацијата од астрологија, дизајн и теорија на боите се нарекува колорстрологија. Оваа наука главно ја постави Мишел Бернхарт, која се занимава со астрологија и нумерологија.

Според неа, постои поврзаност помеѓу месецот во кој сте родени и изгледот на домот. Ние ви предлагаме неколку идеи кои можете да ги искористите или да се инспирирате од нив.

Во продолжение прочитајте каква боја треба да ви преовладува во домот според месецот на раѓање:

Јануари - нијанси на карамела

kolorstrologija-idealnata-boja-za-domot-spored-mesecot-na-ragjanje-02.jpg

Февруари - боја на јоргован

kolorstrologija-idealnata-boja-za-domot-spored-mesecot-na-ragjanje-03.jpg

Март - светли морски нијанси

kolorstrologija-idealnata-boja-za-domot-spored-mesecot-na-ragjanje-04.jpg

Април - црвена

kolorstrologija-idealnata-boja-za-domot-spored-mesecot-na-ragjanje-05.jpg

Мај - смарагдно зелена

kolorstrologija-idealnata-boja-za-domot-spored-mesecot-na-ragjanje-06.jpeg

Јуни - жолта и златна

kolorstrologija-idealnata-boja-za-domot-spored-mesecot-na-ragjanje-07.jpg

Следуваат уште 6 предлози на следната страница...Би можело да ве интересира:

Фотки кои ќе ве убедат дека домот по реновирањето изгледа непрепознатл... Реновирањето на домот е долг и напорен процес. Потребни се добри идеи, план, ушт...
Интересни начини да го декорирате домот со марами Верувале или не, марамите можат на интересен начин да го украсат домот. Ако имат...
30 докази дека жолтата боја го носи летото во вашиот дом секој ден (фо... Освежете го вашиот дом и имајте го „сонцето“ во вашиот дом во текот на целата го...