20 докази дека еден детаљ во боја може да направи чудо во домот

Кога треба да одбереме палета на бои и нијанси за уредување на домот, обично сите се задржуваме до темните или неутрални тонови.

20-dokazi-deka-eden-detalj-vo-boja-moze-da-napravi-cudo-vo-domot-001.jpg

За монотонијата да не завладее штом стапнете дома, неопходен е еден детаљ во боја, или повеќе.

Па затоа, кога ќе бирате маса, столчиња за на шанк или сијалици, гледајте да се издвојуваат од колоритната целина.

Што сè може да биде во дречлива боја?

Масата

20-dokazi-deka-eden-detalj-vo-boja-moze-da-napravi-cudo-vo-domot-01.jpg

20-dokazi-deka-eden-detalj-vo-boja-moze-da-napravi-cudo-vo-domot-02.jpg

Шанкот во кујна

20-dokazi-deka-eden-detalj-vo-boja-moze-da-napravi-cudo-vo-domot-03.jpg

20-dokazi-deka-eden-detalj-vo-boja-moze-da-napravi-cudo-vo-domot-04.jpg

Влезната врата

20-dokazi-deka-eden-detalj-vo-boja-moze-da-napravi-cudo-vo-domot-05.jpg

20-dokazi-deka-eden-detalj-vo-boja-moze-da-napravi-cudo-vo-domot-06.jpg

Рамките на прозорите

20-dokazi-deka-eden-detalj-vo-boja-moze-da-napravi-cudo-vo-domot-07.jpg

20-dokazi-deka-eden-detalj-vo-boja-moze-da-napravi-cudo-vo-domot-08.jpg

Столчињата

20-dokazi-deka-eden-detalj-vo-boja-moze-da-napravi-cudo-vo-domot-09.jpg

20-dokazi-deka-eden-detalj-vo-boja-moze-da-napravi-cudo-vo-domot-10.jpg

Висечките сијалици

20-dokazi-deka-eden-detalj-vo-boja-moze-da-napravi-cudo-vo-domot-11.jpg

20-dokazi-deka-eden-detalj-vo-boja-moze-da-napravi-cudo-vo-domot-12.jpg

Полиците

20-dokazi-deka-eden-detalj-vo-boja-moze-da-napravi-cudo-vo-domot-13.jpg

20-dokazi-deka-eden-detalj-vo-boja-moze-da-napravi-cudo-vo-domot-14.jpg

Плочките во кујна

20-dokazi-deka-eden-detalj-vo-boja-moze-da-napravi-cudo-vo-domot-15.jpg

20-dokazi-deka-eden-detalj-vo-boja-moze-da-napravi-cudo-vo-domot-16.jpg

Белата техника не мора да биде бела

20-dokazi-deka-eden-detalj-vo-boja-moze-da-napravi-cudo-vo-domot-17.jpg

20-dokazi-deka-eden-detalj-vo-boja-moze-da-napravi-cudo-vo-domot-18.jpg

Килимот

20-dokazi-deka-eden-detalj-vo-boja-moze-da-napravi-cudo-vo-domot-19.jpg

20-dokazi-deka-eden-detalj-vo-boja-moze-da-napravi-cudo-vo-domot-20.jpg

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

9 совети за уредување со кои ќе го извлечете најдоброто од малиот ходник Светлите бои, но и огледалата визуелно ќе го зголемат просторот, а малите теписи...
8 грешки поради кои лесно ви се појавува влага во домот Влагата не е редок проблем во домот, но она што предизвикува големо чудење кај с...
Економичен начин да внесете гламур во домот – декорации со суви цветови (фото) Иако според фенг-шуи филозофијата, сувите цветови не се добра идеја за домот, мо...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg