Во домот на Тодор и Кристина: Современо уреден стан од 88м2 во подножјето на Водно (фото)


Во домот на Тодор и Кристина: Современо уреден стан од 88м2 во подножјето на Водно (фото)

Во станот на младиот брачен пар има ќоше со висечка лулашка кое служи како библиотека и место за релаксација. Дрвото како елемент е умешно избалансирано во сите соби за да дава топлина.

vo-domot-na-todor-i-kristina-sovremeno-ureden-stan-od-88m2-vo-podnozhjeto-na-vodno-foto-01.jpg

Кристина и Тодор Тодоровски живеат во стан во Скопје, во подножјето на Водно, Црниче. Станот има 88м2 и е со ориентација север-југ, со поглед на Скопје.

Улогата на архитект проектант во уредувањето на овој стан ја има Андреј Клинчаров.

Андреј Клинчаров за CRNOBELO.com открива:

„Често архитектонските проекти не завршуваат според првичните планови на хартија. Причина се тековните непредвидени работи, измени за да се задоволат потребите и желбите на клиентот, како и финансиските проблеми кои се јавуваат. Но, тоа не е случај со овој проект.

vo-domot-na-todor-i-kristina-sovremeno-ureden-stan-od-88m2-vo-podnozhjeto-na-vodno-foto-03.jpg

Имав среќа да работам со клиенти кои воедно ми се блиски пријатели и имавме целосна взаемна доверба во целокупниот процес на проектирање. Уште во самиот старт беше одбран стилскиот правец, комбинација од неколку комплементарни стилови, и тоа е големо олеснување за проектантот. Станува збор за стилот Mid-century modern.

vo-domot-na-todor-i-kristina-sovremeno-ureden-stan-od-88m2-vo-podnozhjeto-na-vodno-foto-05.jpg

Дневната соба како јадрото на случувањата во домот е споена со трпезаријата и кујната, каде преовладува индустрискиот стил (ѕид од тула со бакарна украсна сијалица, елемент за алкохол) во комбинација со современа верзија на ретро стилот (бела техника, технологија, столици, слики).

vo-domot-na-todor-i-kristina-sovremeno-ureden-stan-od-88m2-vo-podnozhjeto-na-vodno-foto-07.jpg

vo-domot-na-todor-i-kristina-sovremeno-ureden-stan-od-88m2-vo-podnozhjeto-na-vodno-foto-02.jpg

Модерното ќоше со висечка лулашка кое служи како библиотека и место за релаксација дава удобно чувство и пријатност кое се протега низ целиот стан. Целта е постигната, а тоа е адаптација на современото живеење на младиот брачен пар.

vo-domot-na-todor-i-kristina-sovremeno-ureden-stan-od-88m2-vo-podnozhjeto-na-vodno-foto-06.jpg

Рачната изработка на ореовата трпезариска и дневна мала маса ја внесуваат човечноста во веќе топлиот простор. Дрвото како елемент е умешно избалансирано во сите соби и позиции низ истите. 

vo-domot-na-todor-i-kristina-sovremeno-ureden-stan-od-88m2-vo-podnozhjeto-na-vodno-foto-12.jpg

Продолжува на следната страна...Би можело да ве интересира:

Фотки кои ќе ве убедат дека домот по реновирањето изгледа непрепознатливо Реновирањето на домот е долг и напорен процес. Потребни се добри идеи, план, ушт...
Постои разлика меѓу уредно и чисто: Како дома сѐ да ви е под конец? Сите ние имаме некој пријател (или пак можеби вие сте тие) што во домот одржува ...
Детали во модерните домови што нашите баби и дедовци не би ги сфатиле Животот на луѓето изгледал многу поразлично пред само 20-тина години, а многуте ...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg