5 состојки кои ги додавате во салатите и со тоа ги правите нездрави


5 состојки кои ги додавате во салатите и со тоа ги правите нездрави

Дали секоја салата е здрав оброк? Дефинитивно не.

5-sostojki-koi-gi-dodavate-vo-salatite-i-so-toa-gi-pravite-nezdravi-01.jpg

Ако салатата има барем една од овие 5 состојки, можеби тоа е причината зошто постојано несвесно накачувате килограми, а убедени сте дека јадете здраво:

1. Дресинси и сосови

5-sostojki-koi-gi-dodavate-vo-salatite-i-so-toa-gi-pravite-nezdravi-02.jpg

2. Коцки леб или парчиња чипс

5-sostojki-koi-gi-dodavate-vo-salatite-i-so-toa-gi-pravite-nezdravi-03.jpg

3. Карамелизирани или солени јаткасти плодови

5-sostojki-koi-gi-dodavate-vo-salatite-i-so-toa-gi-pravite-nezdravi-04.jpg

4. Коцки сланина „за подобар мирис“

5-sostojki-koi-gi-dodavate-vo-salatite-i-so-toa-gi-pravite-nezdravi-05.jpg

5. Пржени додатоци

5-sostojki-koi-gi-dodavate-vo-salatite-i-so-toa-gi-pravite-nezdravi-06.jpg

М. Д. | Црнобело