Последна состојба на заболени од корона вирус во Македонија: 25.03.2020


Последна состојба на заболени од корона вирус во Македонија: 25.03.2020

Министерот за здравство, Венко Филипче, секојдневно информира за состојбата на пациенти заболени од корона вирус во Македонија, до 12 часот на пладне истиот ден. 

posledna-sostojba-na-korona-virus-vo-makedonija-01.jpg

До денес, 25.03.2020 година, состојбата во Македонија е следна и во соопштението од министерот стои:

Во изминатите 24 часа се регистрирани 29 нови случаи на коронавирус во земјата. По градови: Скопје (20), Куманово (3), Велес (3), Прилеп (2) и Дебар (1). Со ова, вкупната бројка на дијагностицирани пациенти со КОВИД-19 денеска до 12.00 часот изнесува 177 лица.

posledna-sostojba-na-korona-virus-vo-makedonija-02.png

Најчитани неделава