Фото-прошетка низ Охрид – бајковита атмосфера со снежна покривка


Фото-прошетка низ Охрид – бајковита атмосфера со снежна покривка

Новогодишните украси низ улиците и парковите се надополнети со снежна покривка – Охрид заблеска во зимско руво, како од бајките.

foto-proshetka-niz-ohrid-bajkovita-atmosfera-so-snezhna-pokrivka-01.jpg

Падот на температурите донесе и снежни врнежи во повеќето места низ Македонија, а социјалните мрежи се преплавени со фотки од снег.

Љубителите на зимскиот период посебно му се израдуваа на снегот, а атмосферата во некои градови каде што снегот се задржа барем накратко, беше бајковита.

На повеќе места низ Македонија имаше идилична атмосфера, а посебно ги издвојуваме фотографиите кои во Фејсбук група ги објави Зоран Спирковски од Охрид, кој се занимава со фотографија од хоби.

Бајковитата атмосфера во снежниот Охрид, низ фотки направени на 15.01.2021:

foto-proshetka-niz-ohrid-bajkovita-atmosfera-so-snezhna-pokrivka-03.jpg

foto-proshetka-niz-ohrid-bajkovita-atmosfera-so-snezhna-pokrivka-04.jpg

foto-proshetka-niz-ohrid-bajkovita-atmosfera-so-snezhna-pokrivka-06.jpg

foto-proshetka-niz-ohrid-bajkovita-atmosfera-so-snezhna-pokrivka-07.jpg

foto-proshetka-niz-ohrid-bajkovita-atmosfera-so-snezhna-pokrivka-08.jpg

foto-proshetka-niz-ohrid-bajkovita-atmosfera-so-snezhna-pokrivka-09.jpg

Уште неколку фотки на следната страна...Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg