Книжевни препораки за оваа недела


Книжевни препораки за оваа недела

Во последниот период неколку странски книги добија македонски превод. Издавачките куќи пополека, но сигурно се припремаат за претстојниот Саем на книгата, кој годинава ќе се одржи во салата на Спортскиот центар „Борис Трајковски“.  

knizevni preporaki za ovaa nedela 2

За сечиј читателски вкус, во продолжение следува листа на книги кои би ви го задржале вниманието:

Стаклената градина од Ојдур Ава Олафсдотир

Приказна за потрага по убавината на животот, која ќе ви ги отвори очите и ќе ве потсети дека малите нешта во животот можат да се преобразат во емотивни потсетувачи дека смислата се крие во едноставноста.

 knizevni preporaki za ovaa nedela 3

Пророкот од Калил Џибран

Безвременска мистична класика и култно лирско дело на големиот либанско-американски поет, мислител и уметник, чии дела се просветлувачка мудрост за многу генерации. Пророкот е вистински мевлем за душата и сетилата.  

 knizevni preporaki za ovaa nedela 5

Каменувана од Томас Енгер

Бестселер преведен на повеќе од 20 јазици од критичарите дефиниран како оригинален и  моќен криминалистички роман. Приказна што ќе ве нурне во навидум мирното Осло и заедно ќе ве прошета низ скандинавските координати.

knizevni preporaki za ovaa nedela 4

Автор: Е. Х. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Книги од силни жени за уште посилни читатели Без да сакаме да наметнеме некоја строга дистинкција, овојпат со особена гордост...
Книги кои треба да ги прочита секоја жена која се почитува себеси Без да сакаме да ги етикетираме само како книги за феминистки, едноставно ќе каж...
Зошто да ги препрочитувате омилените книги повеќепати? Ако сте страствен љубител на книги, сигурно во текот на годината читате можеби и...