20 незаборавни ретро македонски хитови (видео)


20 незаборавни ретро македонски хитови (видео)

Ден без музика е залудно потрошен ден, па затоа ајде заедно да се потсетиме на некои од најубавите македонски евергрини.

14-nezaboravcni-retro-makedonski-hitovi-video-01.jpg

Велат „каде зборовите не умеат, музиката зборува“, па така оваа музика ќе ви раскаже приказна за едно поинакво време.

Овие прекрасни евергрини од Маја Оџаклиевска, Дарио, Лидија Кочовска, Дуле и Коки, Владо Јаневски и низа други наши изведувачи без разлика колку време постојат, како сè повеќе да добиваат на вредност.

Тие ќе ве потсетат на магијата како е да сте опасно вљубени, па дури и по сметка на многу солзи кога го нема.

Испратете сè во бестрага, легнете на постела од рози и слушајте како ѕвона ѕвонат:

Доволно луд - Лидија Кочовска

Утеха - Александар Митевски

Ќе ми треба магија - Магија

Ти си проблем - Нокаут

Многу солзи - Маја Оџаклиевска

Чија си - Славе Димитров

Кога те нема - Хелена Благне

Ангели ме носат - Силви бенд

Опасно сум вљубен во тебе - Драган Каранфиловски Бојс

Марама - Дуле и Коки

Уште 10 ретро хитови на следната страна...Би можело да ве интересира:

Кои песни се очекува да бидат хитови за пролет 2019? Сè уште се нема издвоено ниту една песна која е на пат да ја одбележи 2019 годин...
10 песни кои се очекува да бидат летни хитови за 2019 година Летото е речиси на прагот. Температурите полека се зголемуваат, а забавите стану...
Враќање во младоста - 15 песни за кои нема да верувате дека се стари 1... Не е потребно многу пресметување за да сфатите дека од 2001-ва година имаат поми...