Кајли - средно училиште, Ким - учи право: Какво образование имаат Кардашијанс?

Три деца сакаа да станат адвокати, две сестри никогаш не се запишале на факултет... Знаете ли какво образование имаат Кардашијанс?

kajli-sredno-uchilishte-rob-biznis-diploma-kakvo-obrazovanie-imaat-kardashijans-01.jpg

Сестрите од кланот Кардашијан-Џенер изминативе години изградија огромна бизнис империја и имаат свои брендови за шминка, облека и други помали бизниси.

Сето ова пред сè се должи на нивниот осет за бизнис, деловните совети и на популарноста што ја имаат на социјалните мрежи, а не на нивното образование.

И покрај тоа, Ким Кардашијан не крие дека сака да стане адвокат и дека веќе неколку години студира и полага испити.

Знаете ли какво образование имаат членовите на едно од најпознатите семејства во светот?

Крис Џенер

Според светските медиуми, токму „мозокот“ на Крис Џенер, мајката на ријалити ѕвездите, е тој што им донесе слава и богатство на сите деца во семејството.

Крис, која работела како претприемач, го завршила средното училиште во Clairemont High во Сан Диего, Калифорнија. Брзо потоа го запознала 10 години постариот Роберт Кардашијан и на 22 години се омажила за него.

Иако сакала да студира, таа станала мајка и се фокусирала на децата, па никогаш не запишала факултет.

kajli-sredno-uchilishte-rob-biznis-diploma-kakvo-obrazovanie-imaat-kardashijans-05.jpg

Ким Кардашијан

Ким завршила средно во Marymount High во Лос Анџелес.

По ова добила и диплома од католичко училиште за девојки во Лос Анџелес, по што се запишала на државниот факултет Pierce College во Вудленд Хилс, Калифорнија.

Се отпишала набрзо, но во 2018-та се запиша на правен факултет за да стане адвокат како нејзиниот покоен татко, Роберт Кардашијан.

kajli-sredno-uchilishte-rob-biznis-diploma-kakvo-obrazovanie-imaat-kardashijans-02.jpg

Кортни Кардашијан

Откако завршила средно училиште, Кортни, која е најстара, сметала дека треба да им даде пример на своите помали сестри (Ким и Клои) и брат ѝ (Роб).

Се запишала на универзитетот Southern Methodist University во Далас, Тексас и таму останала 2 години.

Оттаму се префрлила на Универзитетот во Аризона, каде што дипломирала во 2002 година на отсекот за театарска уметност и шпански јазик.

Сакала да се запише и на правен факултет, но се откажала.

kajli-sredno-uchilishte-rob-biznis-diploma-kakvo-obrazovanie-imaat-kardashijans-06.jpg

Продолжува на следната страница...



Би можело да ве интересира:

Ким Кардашијан е во тајна врска со познат рагбист, се кријат поради Канје Ким Кардашијан повеќе од половина година е во врска со 12 години помлад рагбист,...
Познати мажи кои беа во врска со многу помлади тинејџерки (и сега се осудувани) Елвис Присли имал 24, а Присила само 14 години кога ја почнале врската. Тие се в...
8 славни жени кои решија да станат мајки по 40-тата година Хилари Свонк остана бремена на 48 години, Наоми Кемпбел доби син со сурогат мајк...
Сите секс-скандали на шпанската кралица Летиција – Зетот од сестра тврди дека биле во врска, имала а... Шпанското кралско семејство деновиве е на удар откако во јавноста беше откриено ...
Ким Кардашијан го претвори домот во снежна шума, додека ќерка ѝ моли да живее со Канје (фото) Додека во јавноста се шпекулира дека Ким и Канје можеби ќе ги променат правилата...
Мајка си е мајка: Ким Кардашијан направи снежна шума во домот за да ја израдува ќерката која тагува ... Само еден месец откако кажа дека ќерка ѝ Норт се жалеше заради тоа што живее со ...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg