Од -46 степени, до + 30: Колку се разликува зимата во различни градови низ светот?


Од -46 степени, до + 30: Колку се разликува зимата во различни градови низ светот?

od-46-stepeni-do-30-kolku-se-razlikuva-zimata-vo-razlicni-gradovi-niz-svetot-01.jpg

Зимата е време на многу контрасти. Кога еден дел од планетата е покриен со снег, на другиот дел владее Сонцето и секако, некаде на средина им поројни дождови.

Колку степени има во текот на зимата во различни земји и градови низ светот? 

kolku-stepeni-celziusovi-ima-vo-tekot-na-zimata-vo-razlicni-zemji-niz-svetot-1.jpg

kolku-stepeni-celziusovi-ima-vo-tekot-na-zimata-vo-razlicni-zemji-niz-svetot-2.jpg

kolku-stepeni-celziusovi-ima-vo-tekot-na-zimata-vo-razlicni-zemji-niz-svetot-3.jpg

kolku-stepeni-celziusovi-ima-vo-tekot-na-zimata-vo-razlicni-zemji-niz-svetot-4.jpg

kolku-stepeni-celziusovi-ima-vo-tekot-na-zimata-vo-razlicni-zemji-niz-svetot-5.jpg

kolku-stepeni-celziusovi-ima-vo-tekot-na-zimata-vo-razlicni-zemji-niz-svetot-6.jpg

kolku-stepeni-celziusovi-ima-vo-tekot-na-zimata-vo-razlicni-zemji-niz-svetot-7.jpg

kolku-stepeni-celziusovi-ima-vo-tekot-na-zimata-vo-razlicni-zemji-niz-svetot-8.jpg

kolku-stepeni-celziusovi-ima-vo-tekot-na-zimata-vo-razlicni-zemji-niz-svetot-9.jpg

kolku-stepeni-celziusovi-ima-vo-tekot-na-zimata-vo-razlicni-zemji-niz-svetot-10.jpg

kolku-stepeni-celziusovi-ima-vo-tekot-na-zimata-vo-razlicni-zemji-niz-svetot-11.jpg

kolku-stepeni-celziusovi-ima-vo-tekot-na-zimata-vo-razlicni-zemji-niz-svetot-12.jpg

kolku-stepeni-celziusovi-ima-vo-tekot-na-zimata-vo-razlicni-zemji-niz-svetot-13.jpg

kolku-stepeni-celziusovi-ima-vo-tekot-na-zimata-vo-razlicni-zemji-niz-svetot-14.jpg

kolku-stepeni-celziusovi-ima-vo-tekot-na-zimata-vo-razlicni-zemji-niz-svetot-015.jpg

kolku-stepeni-celziusovi-ima-vo-tekot-na-zimata-vo-razlicni-zemji-niz-svetot-16.jpg

Н. Г. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Колку чини во Јапонија некој да ве слуша како цимолите 1 час? Ве нервира дождот, студеното време, политиката, воздухот, партнерот, работата......
Колку ќе ве чини кирија за двособен стан во 30 градови низ светот? Kолку ќе плаќате за изнајмување на стан, зависи од големината на истиот, но и од...
Доживејте ги земјите низ светот на поинаков начин, низ 10 фотки Колку пати се случило да видите фотка од некој град и да посакате веднаш да го п...

Најчитани неделава