Голотија на свето место, убија бебе делфин: 9 најужасни работи кои ги направија туристите


Голотија на свето место, убија бебе делфин: 9 најужасни работи кои ги направија туристите

Овие ситуации се пример како не треба... Без разлика на која туристичка дестинација одиме, треба да се однесуваме со почит и внимание.

golotija-na-sveto-mesto-ubija-bebe-delfin-9-najuzasni-raboti-koi-gi-napravija-turistite-01.jpg

Туристите често знаат да бидат неодговорни кога посетуваат одредени туристички дестинации и да завршат на насловните страници на весниците.

Изминатата година тие направија дела кои дефинитивно не се за пофалба.

Најужасните работи што ги направија туристите:

Група тинејџери турна камен од историско место во Англија и направи непоправлива штета на обележје старо милиони години.

golotija-na-sveto-mesto-ubija-bebe-delfin-9-najuzasni-raboti-koi-gi-napravija-turistite-02.jpg

Турист оштети 800 години стар артефакт во музеј во близина на Лондон само за да си направи фотографија со своето дете.

golotija-na-sveto-mesto-ubija-bebe-delfin-9-najuzasni-raboti-koi-gi-napravija-turistite-03.png

Жена оштети парче уметност вредно 800.000 долари додека си правеше селфи и направи изложбата во Вашингтон да се затвори за само 3 дена.

golotija-na-sveto-mesto-ubija-bebe-delfin-9-najuzasni-raboti-koi-gi-napravija-turistite-04.jpg

Турист фрли ракавица накај еден од чуварите на кралицата во Лондон само за да се пошегува со него и да ја тестира неговата дисциплина.

golotija-na-sveto-mesto-ubija-bebe-delfin-9-najuzasni-raboti-koi-gi-napravija-turistite-05.jpg

Жена оштети уметничко дело од 200.000 долари во Лос Анџелес, правејќи си селфи.

golotija-na-sveto-mesto-ubija-bebe-delfin-9-najuzasni-raboti-koi-gi-napravija-turistite-06.png

Уште 4 ситуации на следната страна...Би можело да ве интересира:

Приказна која ќе ве разнежни, охрабри и мотивира: Имон Вуд e човекот к... Сѐ започнало кога Имон Вуд решил дека сака да патува, да заборави на сѐ што му с...
„Тој е 19 години постар од мене, му праќам листа со работи кои би сака... Каде отиде светот, а и Македонија со него, затоа што, за жал, и кај нас ваквите ...
Исповед на жена болна од рак: „Станав посилна, сфатив дека животот е з... Ема Јанг од Велика Британија ја раскажува приказната за својата борба со ракот с...