19 чудни работи во Кина кои ќе ги изненадат Европејците


19 чудни работи во Кина кои ќе ги изненадат Европејците

Носат риба во вдлабнатината кај клучната коска на вратот за да им покажат на луѓето колку се слаби – бизарно, зарем не?

20-chudni-raboti-vo-kina-na-koi-evropejcite-kje-se-iznenadat-01.jpg

Кога ќе ја посетите Кина за многу работи ќе си кажете „Ние не го правиме тоа“.

Главна атракција во земјата се самите жители.

Дел од нивните чудни навики:

Во Кина има натпревар каде луѓето се во вода со чили пиперки и ги јадат.

20-chudni-raboti-vo-kina-na-koi-evropejcite-kje-se-iznenadat-02.jpg

Носат риба во вдлабнатината кај клучната коска на вратот за да им покажат на луѓето колку се слаби.

20-chudni-raboti-vo-kina-na-koi-evropejcite-kje-se-iznenadat-03.jpg

Се потстрижуваат и на најчудни начини.

20-chudni-raboti-vo-kina-na-koi-evropejcite-kje-se-iznenadat-04.jpg

Креативни се со фризурите.

20-chudni-raboti-vo-kina-na-koi-evropejcite-kje-se-iznenadat-05.jpg

Масажа може да добиете секаде.

20-chudni-raboti-vo-kina-na-koi-evropejcite-kje-se-iznenadat-06.jpg

И масажата може да биде неверојатно интензивна.

20-chudni-raboti-vo-kina-na-koi-evropejcite-kje-se-iznenadat-07.jpg

Старите еластични луѓе изненадуваат.

20-chudni-raboti-vo-kina-na-koi-evropejcite-kje-se-iznenadat-08.jpg

Некои луѓе вежбаат и додека чекаат автобус.

20-chudni-raboti-vo-kina-na-koi-evropejcite-kje-se-iznenadat-09.jpg

Копиите им одат во крајност.

20-chudni-raboti-vo-kina-na-koi-evropejcite-kje-se-iznenadat-10.jpg

Кинеските реклами се бизарни понекогаш.

20-chudni-raboti-vo-kina-na-koi-evropejcite-kje-se-iznenadat-11.jpg

Уште 10 чудни работи на следната страна...Би можело да ве интересира:

Масажа на стапала во јавен превоз, влечки за тоалет: 15 работи кои се ... Во земјите на Азија владее целосно поразлична и необична атмосфера во секојдневи...
13 работи кои ги има во Јапонија, а му требаат на целиот свет Во болниците, банките и други институции има на располагање очила со различен ди...
10 работи на кои не можам да се навикнам и по 5 години живот во САД Кажување на непријатни приказни пред луѓето што не се доволно блиски и мотото „ш...