Баровите во Италија почнаа да користат тестенини наместо пластични цевки


Баровите во Италија почнаа да користат тестенини наместо пластични цевки

Италијанците преземаа одлична иницијатива со тоа што хартиените и пластичните цевки ги заменија со цевки од тестенини – генијална идеја.

barovite-vo-italija-pochnaa-da-koristat-cevki-od-pasta-namesto-plastichni-01.jpg

Многу земји низ светот почнаа да ги заменуваат пластичните цевки со хартиени, со цел да го намалат пластичниот отпад, иако многумина се согласуваат дека истите не се многу практични.

Но, Италијанците отидоа чекор понапред, па наместо пластични или хартиени цевки, во некои барови тие почнале да нудат цевки од тестенини, а корисник на Reddit прв ја рашири оваа вирална вест.

Сепак, изгледа дека тие не се први кои се сетиле на оваа идеја, со оглед на тоа што во некои делови од Велика Британија веќе се користеле „паста цевки“, од брендот STROODLES.

barovite-vo-italija-pochnaa-da-koristat-cevki-od-pasta-namesto-plastichni-02.jpg

Оние кои веќе пробале да пијат со цевки направени од тестенини се задоволни од изумот и велат дека не го менуваат вкусот на пијалакот, а луѓето ширум светот одлично ја прифатија оваа генијална идеја.

Би пиеле ли и вие од „паста цевка“? Можеби некогаш ќе „дојде“ и кај нас овој модерен изум...

barovite-vo-italija-pochnaa-da-koristat-cevki-od-pasta-namesto-plastichni-03.jpg

barovite-vo-italija-pochnaa-da-koristat-cevki-od-pasta-namesto-plastichni-04.jpg

barovite-vo-italija-pochnaa-da-koristat-cevki-od-pasta-namesto-plastichni-05.jpg

М. М. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Метеорит го осветли небото над Италија (видео) Голема огнена топка ноќта ја претвори во ден, откако помина низ небото над Итали...
Земја со 6 годишни времиња, 1600 јазици и плаќање со отпад наместо со ... Со дури 1600 различни јазици и шестина од светското население коешто ја нарекува...
Италијански град на духови: Чудно место кое се наоѓа на посебна листа Град сместен на карпа, стар стотици години, необичниот Крако ги привлекува патни...