Наместо среќни дечиња, оваа година Дедо Мразовците ќе држат лаптопи во скут


Наместо среќни дечиња, оваа година Дедо Мразовците ќе држат лаптопи во скут

Во клупите во едно училиште во Лондон седнаа необични ученици – Дедо Мразовци кои поминуваат низ техничка обука за видео разговори со дечињата, бидејќи оваа година нема да може да ги видат лично.

namesto-srekjni-decinja-ovaa-godina-dedo-mrazovcite-ke-drzat-laptopi-vo-skut-001.jpg

Новото нормално, за жал, изгледа вака – со лаптопи во скут, наместо дечиња кои го чекаат своето пакетче:

namesto-srekjni-decinja-ovaa-godina-dedo-mrazovcite-ke-drzat-laptopi-vo-skut-07.jpg

namesto-srekjni-decinja-ovaa-godina-dedo-mrazovcite-ke-drzat-laptopi-vo-skut-06.jpg

namesto-srekjni-decinja-ovaa-godina-dedo-mrazovcite-ke-drzat-laptopi-vo-skut-08.jpg

namesto-srekjni-decinja-ovaa-godina-dedo-mrazovcite-ke-drzat-laptopi-vo-skut-09.jpg

namesto-srekjni-decinja-ovaa-godina-dedo-mrazovcite-ke-drzat-laptopi-vo-skut-10.jpg

namesto-srekjni-decinja-ovaa-godina-dedo-mrazovcite-ke-drzat-laptopi-vo-skut-11.jpg

Во Канада една фирма дури нуди да заработите 25 долари од ден, доколку сакате да бидете виртуелен Дедо Мраз.

namesto-srekjni-decinja-ovaa-godina-dedo-mrazovcite-ke-drzat-laptopi-vo-skut-05.jpg

Други предвидувања и проекции пак, кои се малку пооптимистични, веруваат дека дечињата ќе може да го видат Дедо Мраз оваа година во живо, но без контакт. Односно, Дедо Мраз ќе биде сокриен позади плексиглас.

namesto-srekjni-decinja-ovaa-godina-dedo-mrazovcite-ke-drzat-laptopi-vo-skut-01.jpg

namesto-srekjni-decinja-ovaa-godina-dedo-mrazovcite-ke-drzat-laptopi-vo-skut-02.jpg

namesto-srekjni-decinja-ovaa-godina-dedo-mrazovcite-ke-drzat-laptopi-vo-skut-03.jpg

namesto-srekjni-decinja-ovaa-godina-dedo-mrazovcite-ke-drzat-laptopi-vo-skut-04.jpg

Искрено, не знаеме што е потажно...

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Дедо Мраз качен на кран посетува болни дечиња на прозорец Браво! Одличен потег за да се измами насмевка на лицата на најмладите пациенти к...
Доживејте ги земјите низ светот на поинаков начин, низ 10 фотки Колку пати се случило да видите фотка од некој град и да посакате веднаш да го п...
Жена за првпат стана мајка на близначиња на 50 години, по низа спонтани абортуси Го чекала вистинскиот, но не дошол, па од 39-годишна возраст минала години и год...

Најчитани неделава