Послушајте ја совеста


Послушајте ја совеста

Во некои ситуации во животот кога се прашувате како да постапите, тргнете од следниве размислувања и поставете си ги овие прашања на себе си:

poslusajte-ja-sovesta-01.jpg

Кукавичлукот го поставува прашањето: „Дали е безбедно?“.

Експедитивноста прашува „Дали е претпазливо?

Суетата додава и прашува: „Дали е популарно?

Но, Совеста додава и прашува: „Дали е исправно?

И така, доаѓа време кога човекот мора да го прифати ставот дека некои работи ниту се безбедни, ниту претпазливи, ниту популарни, но мора да ги направи затоа што Совеста му вели дека е исправно...

Би можело да ве интересира:

Веќе не сум истата, сфатив - животот те руши за миг, само ако така нау... Дечко ќе преболам, работа ќе прежалам, безвредно пријателство ќе прекинам... Па,...
„Мамо сакам да се разведам!“ „Немој мила, не ме срами“ - Македонскиот ... „Ќерко, знаеш дека имам проблеми со срцето, сакаш ли ти да ме умреш пред време? ...
Животни заблуди во кои треба да престанете да верувате Стегите кои ни ги создаваат општеството и традиционалните верувања може да ни со...