Ништо не трае вечно: Арнолд Шварценегер спие во вреќа пред неговата бронзена статуа


Ништо не трае вечно: Арнолд Шварценегер спие во вреќа пред неговата бронзена статуа

Добро познатиот Арнолд Шварценегер сподели фотографија како спие на улица, веднаш покрај неговата бронзена статија, со тажен опис „Како времињата се променија“...

nisto-ne-trae-vecno-arnold-schwarzenegger-spie-vo-vrekja-pred-negovata-bronzena-statua-001.jpg

Која е приказната зад оваа фотка?

nisto-ne-trae-vecno-arnold-schwarzenegger-spie-vo-vrekja-pred-negovata-bronzena-statua-1.jpg

Кога Арнолд бил гувернер на Калифорнија, тој добил бронзена статуа пред хотелот кој го промовирал.

nisto-ne-trae-vecno-arnold-schwarzenegger-spie-vo-vrekja-pred-negovata-bronzena-statua-2.jpg

nisto-ne-trae-vecno-arnold-schwarzenegger-spie-vo-vrekja-pred-negovata-bronzena-statua-3.jpg

Хотелскиот персонал му се обратил со зборовите „во секој момент можете да дојдете и да престојувате во собата резервирана за вас.“

nisto-ne-trae-vecno-arnold-schwarzenegger-spie-vo-vrekja-pred-negovata-bronzena-statua-4.jpg

Кога Арнолд повеќе ја немал позицијата на гувернер, отишол во хотелот. Вработените одбиле да му дадат соба, тврдејќи дека ќе мора да си плати, бидејќи хотелот имал голема побарувачка.

Тогаш си понел вреќа за спиење, ја наместил под статуата и ја објаснил поентата:

„Кога бев на важна позиција, секогаш ми делеа комплименти, а кога ја изгубив позицијата, заборавија на мене и не си го одржаа ветувањето. Не им верувајте на вашата позиција или количината на пари кои ги имате, ниту на моќта, ниту на интелигенцијата – нема да потраат.“

nisto-ne-trae-vecno-arnold-schwarzenegger-spie-vo-vrekja-pred-negovata-bronzena-statua-5.jpg

Арнолд се обидува да ве научи дека кога сте „важни“ во очите на луѓето, сите се ваши „пријатели.“

Но, кога веќе нема да имаат бенефит од вас и нема да сте им од интерес, нема да значите ништо.

nisto-ne-trae-vecno-arnold-schwarzenegger-spie-vo-vrekja-pred-negovata-bronzena-statua-6.png

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Ќе бидеме џентлмени кога вие ќе почнете да се однесувате како дами Екстремното доцнење не било, ниту пак некогаш ќе биде во мода. Доцните повеќе од...
Тоа што се унапреди со секс е твој проблем, но не и наша задача да ти ... Велат, тоа е најстариот занает на светот и ќе постои додека се врти и тој. Денес...
Мила моја, правилата те загушија: Се омажи на 25, роди на 27 и постигн... Не велам дека ова е погрешно, тоа на многу луѓе им донело среќа, но знам дека за...