Кратки мотивациски приказни кои ќе ве инспирираат да ги следите вашите соништа


Кратки мотивациски приказни кои ќе ве инспирираат да ги следите вашите соништа

Инспирацијата од други луѓе влијае многу позитивно на сите нас и нè тера да продолжиме да правиме добри работи, да се вреднуваме и да веруваме во нашите соништа.

kratki-motivaciski-prikazni-koi-kje-ve-inspiriraat-da-gi-sledite-vashite-sonishta-01.jpg

Вистинските приказни кои другите ги споделуваат влијаат многу мотивирачки, а токму таква е оваа колекција.

Овие приказни се од реални луѓе кои раскажуваат како ги надминале пречките, верувале во себе и успеале во тоа што го зацртале.

Се надеваме дека приказните на овие луѓе ќе ве инспирираат да не се откажувате и да ги следите соништата:

Млад дечко го споделува патот од сиромаштијата до Харвард диплома за право

„Во средно, печев плескавици во McDonald’s за да можам да си ја дозволам привилегијата да полагам SAT. Ги хранев  и се грижев за моите помали 3 сестри додека не заспијат, а потоа останував до 4 часот сабајле за да ја завршам домашната задача. Бришев тоалети, редев книги на полици и продавав облека за да го следам сонот. Јас сум син на работник во магацин и имигрант, прва генерација на ученик. Денес дипломирав на Харвард.“

Храбра млада жена која презема чекор кон посветла иднина

„Пред 5 години, бев стрелана во обид да ме спречат да зборувам за образование на жените. Денес, присуствувам на моите први предавања на Оксфорд.“

Момче го запозна својот херој, Олимпискиот пливач Мајкл Фелпс, за само по 8 години да го победи

kratki-motivaciski-prikazni-koi-kje-ve-inspiriraat-da-gi-sledite-vashite-sonishta-023.jpg

Лево стои мајката во 2012 кога е втора година факултет, а десно е истата во 2016-та на денот на дипломирање

kratki-motivaciski-prikazni-koi-kje-ve-inspiriraat-da-gi-sledite-vashite-sonishta-3.jpg

Посветен студент докажува дека никогаш не е предоцна за високо образование

„Мојата цел беше да дипломирам пред да достигнам 100 години. Успеав 33 години порано.“

Ќерка и мајка дипломирале на ист ден, докажувајќи дека никогаш не е доцна

„Мајка ми дипломираше 30 години откако се откажала!“

https://twitter.com/LatriceJHunter/status/859743005728804864

Што се случува кога се трудиме да ја заштитиме планетата?

„Потребни беа 96 недели и илјадници волонтери за да ја исчистиме плажата Версова во Бомбај, Индија. Резултатот? Стотици илјади морски желки се појавија првпат по децении. Сè може да се исчисти!“

М. М. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Лекции кои нема да ги заборавите - пет кратки и мудри приказни Пет кратки приказни од чија содржина ќе научите по некоја животна лекција за муд...
Бркаме лажни соништа, се поклонуваме на лажни богови – 10 работи на ко... Животот поминува додека да трепнеш. Многу пати сме ја слушнале оваа реченица, но...
Соништата не се таму високо, освести се - веќе ги живееш Еден човек секоја вечер се качувал на врвот на еден рид. По некое време тоа го з...